пʼятниця, 04 лютого 2011 10:50

Через Євро-2012 у Києві подорожчає інтернет

Через Євро-2012 у Києві подорожчає інтернет

У зв'язку з підготовкою столиці до Євро-2012 у Києві може з'явитися міні-регулятор телекомунікацій. Для киян це, ймовірно, означатиме подорожчання інтернет-послуг.

Так, Київрада на одному з найближчих засідань планує прийняти рішення, яким спробує відрегулювати діяльність операторів зв'язку, повідомляють "Коментарі".

Зокрема, чиновники пропонують зробити КП "Київжитлоспецексплуатація" головним комунальним підприємством з моніторингу, координації та контролю прокладання телекоммереж та надання послуг зв'язку населенню.

Крім того, це комунальне підприємство буде вести базу даних по телекоммережах у Києві, контролювати укладання договорів оренди комунальної власності та сплату орендної плати.

Багато учасників ринку дізналися про те, що Київрада готує сюрприз тільки 3 лютого на засіданні робочої групи Інтернет асоціації України, де обговорювалося, яким чином можна упорядкувати телекомунікаційні мережі столиці.

"Вийшов молодий чоловік з нового комунального підприємства і розповів, куди тепер платити гроші", - обурився один з учасників зустрічі.

Підготовлений документ покликаний збільшити надходження до міського бюджету за рахунок тарифів оренди мереж.

Однак, за словами виконавчого директора Інтернет асоціації Олександра Куковського, точно розрахувати тарифи не можливо, тож в комунального підприємства з'являться можливості перевести ціноутворення в ручне управління.

"Це формулювання може означати тільки одне: підвищення цін для споживачів на послуги інтернету. Адже оператори змушені будуть перекласти витрати, які виростуть, на плечі абонентів", - сказав Куковський.

Нагадаємо, з лютого в Україні подорожчали електроенергія, комунальні послуги та автомобільне паливо.

У Києві з 1 березня будуть збільшені тарифи на централізоване опалення, гаряче та холодне водопостачання.

Економісти очікують далі подорожчання харчів і інших товарів.

Зараз ви читаєте новину «Через Євро-2012 у Києві подорожчає інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути