середа, 05 грудня 2007 07:00

Авто Григорія Пасічника розбив комунальний евакуатор

Автор: фото: Владислав ВОЛОШИН
  Григорій Пасічник чекав інспекторів ДАІ сім годин. Викликали їх о 10.40 ранку. Аварію оформили й роз’їхалися після шостої вечора
Григорій Пасічник чекав інспекторів ДАІ сім годин. Викликали їх о 10.40 ранку. Аварію оформили й роз’їхалися після шостої вечора

Комунальний евакуатор розбив днями авто 42-річного подолянина Григорія Пасічника. Чоловік зупинив "дачію" о 10.40 позаминулої п"ятниці біля перехрестя Нижнього Валу з пров. Ярославським на тротуарі, аби не перешкоджала пішоходам. Вийшов купити газет і пиріжків.

— Узяв газети й два пиріжки з варенням. Чую — "ба-бах". Зрозумів, що це з моєю машиною щось сталося, — розповідає "ГПУ" Григорій, відпиваючи кави з паперового стаканчика. Чоловік чекає на інспекторів, аби ті оформили ДТП.

"Дачію" зачепила 2-метрова металева "лапа" евакуатора, коли той проїжджав повз. Її витягають із вантажівки, кріплять на асфальті, коли евакуатор піднімає легковик. Під час руху пристрій має бути обов"язково захований. Металевий шток погнув кузов, вибив задню фару. "Повело" й кузов "дачії" — не закривались задні дверцята.

— Скажіть, а скільки коштує така машина? — запитує у Григорія, щурячи очі, старенький дідок.

— Дев"ять тисяч 700 євро.

— А вона у вас нова? — не вгаває дід.

— Так, нова. Була, — скрушно хитає головою Григорій.

— Дуже прикро, що машину вдарили, коли вона стояла. "Дачія" набігала Києвом дві тисячі кілометрів — майже нічого. Позичив гроші на її купівлю у знайомих,— продовжує чоловік.

— Уже все розповів дружині. Вона теж — у растроєнних чуствах, — сердиться Григорій. — А ти уяви, що було б, якби евакуатор так ще проїхав метрів із10–20? Тут трамвайна зупинка, на ній — купа народу. Ця металева палка порубала б людей, було б м"ясо!

Григорій — водій із 24-річним стажем. В аварію потрапляв лише раз. Торік їхав на старій ВАЗ-2107 під Святошинським мостом у бік Борщагівки. Його ззаду вдарило 19-річне дівчисько на "Пежо-307". Взяла гроші в батька і розрахувалася.

Григорій Пасічник вважає: аварія на Подолі — чергова чорна смуга в житті. Захворіла мати на Вінниччині. Впала в глибоку яму й сильно побилася. Хворіє й теща — лікарі діагностували затиснутий сідничний нерв, сказали, треба оперувати. Але не дали жодних гарантій, що операція буде вдалою. Сім років тому ледь не став нерухомим на все життя сам Григорій. Узимку 2000-го він гостював у батьків на Вінниччині. Після страшної ожеледиці вирішив зрізати скуті льодом гілки дерев у садку.

— Стояв на дереві. Устиг кілька разів пильнути ножовкою грубу гілку. Потім мене щось страшно вдарило в ноги, підкинуло вверх. Гілка ж була в льоду — як лук натягнутий. Упав я сторчма головою в землю, зламав три шийних хребці. Півроку лежав непорушно. Мене опікувала дружина. Якби не вона... Тепер купив машину, мав надію, що життя налагодиться, буде постійний підробіток. А тут — на, маєш, — махає рукою чоловік.

Відразу ж після аварії із кабіни евакуатора вийшов лейтенант ДАІ. Побачивши, що у вантажівки випала опора, розвів лише руками й сказав евакуаторникам: "Ну, у меня просто нет слов!". Керівництво служби евакуаторів відмовилося коментувати обставини цього ДТП. Григорія Пасічника заспокоює те, що він застрахував машину за повним КАСКО.

Зараз ви читаєте новину «Авто Григорія Пасічника розбив комунальний евакуатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути