неділя, 29 липня 2007 18:13

15-метрова стріла упала на евакуатор

Автор: фото: УНІАН
  Упавши, стріла крана перегородила половину Набережно-Хрещатицької
Упавши, стріла крана перегородила половину Набережно-Хрещатицької

У четвер увечері на Подолі раптово впала 15-метрова металева стріла самохідної бурозабивної установки. Вона перегородила головну районну магістраль — вулицю Набережно-Хрещатицьку. Постраждало двоє людей.

Надзвичайну подію бачили кілька десятків водіїв, які проїжджали вулицею близько 16.30. Серед них 30-річний киянин Віктор.

— Увагу привернуло те, що стріла крана рухалася ненормально, хиталася з боку в бік. Потім до мене дійшло: кранівник не має права робити такі фінти зі стрілою. Саме тоді вона почала завалюватися. Я кинув погляд на зустрічний транспорт. Люди їхали назустріч кранові, нічого не підозрюючи. Будинок затулив від них стрілу, — розповідає "ГПУ" Віктор.

Потім стріла впала на кабіну евакуатора, який їхав вулицею, спружинила й звалилася на асфальт. Евакуатор із зім"ятою після удару кабіною вдарився в бордюр, відкотився, проїхав Набережною ще метрів зо 30. Потім виїхав на середину дороги й зупинився. Доки він котився, Віктор бачив, що водій вантажівки знепритомнів. Чоловік каже, що голова постраждалого теліпалася на всі боки. "Швидку" викликали декілька водіїв.

— За кілька секунд обоє чоловіків у кабіні прийшли до тями. Вони були в дуже тяжкому стані. Залишками кабіни затисло їхні ноги. Обличчя розбиті, водієві кермо майже "в"їхало" в живіт. Було дуже багато крові. Зібралося багато зівак. Мене найбільше обурило, що якась парочка вилізла з машини і знімала всі обставини аварії на мобілки, — розповідає чоловік.

Рятувальники вирізали постраждалих із кабіни, після чого їх забрали медики. За висновками ГУ МНС Києва, кран упав через грубе порушення правил техніки безпеки під час проведення будівництва. На кранові не було противаги —бетонних блоків.

Причини й обставини аварії вивчає комісія, створена міським управлінням Держкомітету з охорони праці. Прокуратура порушила кримінальну справу.

У місті будівельні крани падають доволі часто. Протягом 2003-го, наприклад, два випадки падіння баштових кранів зафіксували лише на одній вулиці Бориспільській (Нова Дарниця). 13 травня 2004-го впав кран у дворі на бульв. Лесі Українки, 21в (Печерськ). Його стріла залетіла на територію дитсадка. Аварія сталася в неділю, тому діти не постраждали. А 28 січня 2006 року на будівництві станції метро Деміївська впав будівельний мегакран вагою сотні тонн.

Зараз ви читаєте новину «15-метрова стріла упала на евакуатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути