субота, 24 квітня 2010 18:24

Американців налякав смертоносний грибок

Американців налякав смертоносний грибок

Вчені попередили американців про небезпеку нового, смертоносного штаму грибків, який поширився в північно-західних районах Сполучених Штатів і Британської Колумбії.

Йдеться про грибок під назвою "криптококус гатті". Його спори розносяться вітром. Раніше вони нападали лише на людей з ослабленою імунною системою - після операції, або хворих на СНІД, але тепер вони, ймовірно, мутували і заражають навіть здорових людей.

У північно-західних штатах США зараз вже зареєстровано 21 випадок нового захворювання. Майже чверть випадків закінчилася смертю хворих.

Симптомами інфекції є кашель, який триває протягом декількох тижнів, гострий біль у грудях, задишка, головний біль, лихоманка, печіння в носі і втрата ваги.

Спочатку грибок нападав лише на острові Ванкувер у Канаді, але з 2005 року лікарі почали реєструвати перші випадки у Сполучених Штатах. Під загрозою також деякі тварини - кішки, собаки і вівці.

На думку деяких дослідників, поширенню грибка, який у минулому траплявся лише у тропічних регіонах, сприяло глобальне потепління на Землі.

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24

Зараз ви читаєте новину «Американців налякав смертоносний грибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути