пʼятниця, 26 лютого 2021 13:54

ТОП 5 несправностей пральних машин, які вимагають ремонту
5

Чи загрожує щось вашій пральній машині? Відповісти на це питання допоможе ТОП-5 ознак, які "натякають" на майбутню несправність. Рейтинг поломок допомогли скласти професійні майстри київської компанії "РемСервіс", грунтуючись на досвіді проведених ремонтів.

1. Пральна машина гримить або свистить під час віджиму, а також сильніше звичайного вібрує. Якщо вручну прокрутити порожній барабан, відчувається, що він заїдає і тре, існує певний люфт. Може регулярно злітати ремінь приводу, особливо під час роботи центрифуги.

В такому випадку у вашої машинки великий знос підшипників. Це найпоширеніша проблема пральних машин, особливо з 5-річним "стажем". Якщо вчасно не замінити підшипники, пошкодиться втулка на осі хрестовини барабана. А це загрожує більш дорогим ремонтом з заміною всієї хрестовини. При таких несправностях краще замовляти ремонт пральних машин Київ у профільному сервісі.

  ТОП-5 поломок пральних машин
ТОП-5 поломок пральних машин

2. Пральна машина не гріє воду - скло знизу люка техніки з горизонтальним завантаженням залишається холодним навіть через 20 хвилин після включення. Довго не відбувається перемикання на режим полоскання. Під час прання може відключатися автомат або електрична пробка.

Не витримує наднавантажень ТЕН, що нагріває воду. Відбувається це, тому, що на ньому згодом накопичуються накип, частки тканин і дрібне сміття. Нагрівач змушений гріти воду через скам'янілий шар бруду. Але причиною несправності може стати і різкий стрибок напруги. Якщо не замінити ТЕН, білизна буде погано пратись, тому що прання відбувається в холодній воді.

  ТОП-5 поломок пральних машин
ТОП-5 поломок пральних машин

3. Регулярно збиваються програми прання. У моделях без дисплея періодично можуть блимати всі лампочки. Така "світломузика" нічого доброго не обіцяє.

Швидше за все, скоро вийде з ладу електронний модуль управління. Найчастіше причина в різких скачках напруги, а також після попадання вологи на плату управління. Якщо вчасно не замінити перегорілі деталі (резистори, реле, конденсатори або ін.), а, можливо, і весь модуль (це необхідно при згорянні "серця" плати - процесора), користуватися пральною машинкою буде неможливо.

  ТОП-5 поломок пральних машин
ТОП-5 поломок пральних машин

4. Машинка не зливає воду. Під час одного циклу прання вода може йти, а під час другого - довго залишатися в барабані.

Погано працює зливний насос і може повністю вийти з ладу. Можливі дві причини майбутньої несправності: на межі працює двигун помпи або сміття (шурупи, гудзики, монети) перекрили отвір для відкачування води. Якщо не втрутитися, сторонні предмети зламають ключовий елемент насоса - крильчатку. Щоб цього не сталося, потрібно звертатися в профільний сервіс з ремонту пральних машин.

  ТОП-5 поломок пральних машин
ТОП-5 поломок пральних машин

5. Машина сильно гуде при включенні, барабан обертається тільки з невеликою кількістю білизни. Якщо завантажити його на повну, він стоїть на місці. Машинка "зависає" при включенні програми віджиму.

Всі ознаки свідчать, що розтягнувся ремінь приводу. Якщо техніка не дуже стара, відбувається це тому, що машину перевантажили білизною або довго не користувалися (ремінь пересох). Коли розтягнутий ремінь вчасно не міняють, він обривається. У гіршому випадку ще й виходять з ладу вал і шків, заміна яких обійдеться в рази дорожче.

  ТОП-5 поломок пральних машин
ТОП-5 поломок пральних машин

Фахівці з ремонту побутової техніки не радять займатися ремонтом самостійно. Недосвідчена людина може зробити помилку, яка спричинить за собою поломку інших, більш дорогих деталей. Тому краще звертатися до профільного сервісу "РемСсервіс" в м. Київ.

Зараз ви читаєте новину «ТОП 5 несправностей пральних машин, які вимагають ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути