Ексклюзиви
неділя, 25 жовтня 2020 09:57

Синій колір в інтер'єрі: як стильно поєднати відтінки
12

З якими кольорами модно оформляти синій в інтер’єрі
Фото: liana-flowers-vlg.ru
З якими кольорами модно оформляти синій в інтер’єрі
З якими кольорами модно оформляти синій в інтер’єрі
З якими кольорами модно оформляти синій в інтер’єрі
З якими кольорами модно оформляти синій в інтер’єрі

Синій колір у кімнаті виглядає стримано та вишукано. Цей колір може бути базовим або акцентним. Це вічна класика, яка не виходить з моди вже кілька сезонів. Даний колорит відрізняється елегантністю, яскравістю і стилем, що робить його популярним кольором при створенні інтер'єру.

Психологи стверджують, що цей колір діє на підсвідомість заспокійливо, заспокійливо і має в своєму розпорядженні знаходяться поруч людей до роздумів.

Однак варто враховувати холодність кольору і не використовувати його активно в кімнатах, де вікна виходять на північ, або в невеликих затемнених приміщеннях. Також не рекомендується захоплюватися синьо-блакитними відтінками людям, схильним до довгих роздумів, пасивності і депресій.

В інших випадках синій тільки освіжить простір і привнесе нотки стилю, благородства і смаку. Головне підібрати гармонійне поєднання з іншими фарбами.

Біло-синє поєднання по праву вважається класикою жанру, так як воно універсально, вишукано і благородно. У виконаній в такій комбінації абсолютно будь-яка кімната буде візуально просторіше, прохолодніше і свіже.

Відмінним вважається доповнення дизайну жовтим, тільки за умови, якщо обидва тони тільки холодні або тільки теплі. Для стилю "поп-арт" більше підійдуть соковиті і глибокі відтінки, а для створення сільського стилю використовуються пастельні і приглушені солом'яний і волошковий кольори.

Найбільша виграшна комбінація - це індиго з помаранчевим, особливо в обстановці дитячої та вітальні. Однак краще вибирати приглушені тони, розбавлені більш отруйними елементами.

Суворе і елегантне синьо-сіре поєднання, що створює в приміщенні атмосферу розкоші, шляхетності та вишуканості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стильний сірий: як поєднати кольори в інтер'єрі

Не рекомендується поєднувати синій з чорним, так як в результаті виходить дуже гнітючий і темний інтер'єр. Правда, ситуацію можна виправити, додавши сильну підсвічування і білий колір. Також небажаним сусідом є червоний, використовувати який можна в значно меншому обсязі, наприклад, в якості підлокітників.

Не кращим вибором стане і синьо-зелене оформлення, адже ці кольори близькі по спектру і не грають поруч один з одним. Гармонійно поєднувати ці тони можна тільки в одному випадку: якщо один з відтінків буде інтенсивніше, ніж інший. Оптимальним із зеленої палітри вважаються близькі до жовтій гамі: салатовий, неоновий, лаймовий, лимонний, м'ятний.

Оливкова кухня одночасно привертає увагу та заспокоює. Кімната в таких тонах приємна оку і налаштовує на спілкування. Їжа на такому тлі завжди виглядає апетитно.

На поверхнях оливкового кольору менше помітні забруднення. Такі фасади кухні та фартух легко поєднувати з іншими кольорами. Виглядають свіжо і здаються дорожче, ніж є насправді.

Зараз ви читаєте новину «Синій колір в інтер'єрі: як стильно поєднати відтінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути