вівторок, 13 жовтня 2020 16:42

Стильний сірий: як поєднати кольори в інтер'єрі
12

Сірий інтер'єр: як підібрати меблі та текстиль
Фото: legko.com
Сірий інтер'єр: як підібрати меблі та текстиль
Сірий інтер'єр: як підібрати меблі та текстиль
Сірий інтер'єр: як підібрати меблі та текстиль
Сірий інтер'єр: як підібрати меблі та текстиль

Сірий колір багатогранний, практичний, має безліч відтінків і добре поєднується з більшістю інших. Іноді він вимагає грамотного підходу, але з ним варто ризикнути.

Атмосфера дому має сприяти відпочинку та розслабленню. З цим добре справляється сірий колір, але залишається ризик зробити обстановку похмурою. Досить 3-4 яскравих кольорових плям, щоб вирішити проблему. Це може бути меблі, кімнатні рослини, картини, статуетки. Для найбільшого контрасту використовуйте яскраві і соковиті відтінки: помаранчевий, червоний, зелений, фіолетовий, блакитний.

Сірий - ідеальний напарник для більш яскравих відтінків. Однак кожне поєднання унікально і по-різному впливає на людину. При виборі колірної гами насамперед подумайте про атмосферу, яку хочете створити. Ось кілька популярних сполучень:

сірий + зелений заспокоюють

сірий + синій створюють гармонійну атмосферу

сірий + жовтий наповнюють кімнату теплом, піднімають настрій

сірий + білий створюють відчуття чистоти і свіжості

сірий + рожевий створюють трохи грайливу, романтичну обстановку.

Пофарбувавши стіни в світло-сірий колір, можна використовувати меблі і текстиль будь-якого кольору, навіть дуже яскравого - наприклад, отруйного зеленого або глибокого фіолетового. При цьому інтер'єр все одно залишиться спокійним, витриманим. Кольори ж на сірому тлі будуть сяяти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухня-спальня: як грамотно розділити простір

Сірий колір здатний заспокоювати нерви. Тому інтер'єр в такому тоні рекомендований для занадто активної дитини.

Також це колір сучасного міста. Тому відтінки сірого активно задіюють при створенні інтер'єрів в таких сучасних стилях, як лофт, хай-тек і урбаністичний. В цих стилях сірим можна забарвити всі стіни або створити одну акцентну стіну.

Для обробки підлог теж часто вибирають сірий колір, оскільки він не маркий. Це природний колір каменю, тому сіра керамічна плитка поширена.

Монохромна сіра кухня може бути не дуже затишною. Зате вона не буде дратувати і втомлювати, як, наприклад, червона або чорна кухня. У сірій кухні людина відчуватиме себе спокійно. Для більшого затишку, варто розбавити відтінки сірого природним кольором дерева. Якщо, наприклад, кухонні меблі сіра, відтінок сірого можна вибрати і для стін, а ось підлоги краще зробити дерев'яними. Це робить інтер'єр м'якше.

Вітальню називають основною кімнатою житла. Вона відзеркалює смак господарів. Тут зустрічають гостей, проводять затишні сімейні вечори і галасливі святкування. Тому всі дизайнери стверджують, що вкрай важливо ретельно продумати інтер'єр.

У першу чергу при виборі варто відштовхуватися від стилю оформлення інтер'єру вітальні. Незважаючи на всю універсальність, кожен з них має свої особливості. Що в свою чергу трохи обмежує у виборі.

Зараз ви читаєте новину «Стильний сірий: як поєднати кольори в інтер'єрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути