вівторок, 26 січня 2021 16:26

Дизайн вітальні у 2021 році: як гармонійно розставити меблі
15

Фото: remontbp.com

У вітальні меблі мають не тільки відповідати смаковим пристрастям господарів житла, а й поєднуватися один з одним. Тоді створять затишну атмосферу. Справитися з таким завданням під силу навіть людині без спеціальної освіти у сфері дизайну.

Що стосується основних варіантів розстановки, то тут можна виділити круговий, симетричне і асиметричне розташування. У разі кругового розміщення меблів, всі предмети розташовуються навколо єдиного центру - журнального столику.

Симетричну розстановку меблів також називають дзеркальною, що означає спосіб розташування предметів по обидві сторони від передбачуваного центру - стінки, каміна або телевізора. Для асиметричного способу актуально розташування меблів без обліку будь-яких правил. Він найбільше підійде для кімнат прямокутної форми.

У вітальні з віконним прорізом на короткій стіні, предмети можна встановлювати, як уздовж подовжених стін, так і перпендикулярно. Кутові дивани з журнальним столиком в центрі в такій кімнаті будуть виглядати просто ідеально.

Що стосується вибору м'якої частини, то для такої вітальні актуально зупинити вибір на невеликому диванчику і парі мобільних і практичних пуфів. Для підтримки цілісності більш габаритних квадратних віталень, ви, навпаки, можете розділити приміщення на зони, використовуючи, наприклад, масивний диван. У цьому прикладі дизайнери радять заповнювати простір, розбиваючи предмети по групах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розділити кімнату: модні ідеї зонування у 2021 році

Найскладніше розташувати меблі у вузькій кімнаті. Тому класичний симетричний спосіб в цьому випадку може створити господареві житла чимало проблем. Від цього кімната перетвориться в захаращений тунель. краще зробити все асиметрично.

При оформленні спальні варто враховувати усі дрібниці, починаючи від колірного виконання дизайну і закінчуючи покривалом для ліжка.

Поняття "сучасна спальня" позначає стилістичне спрямування інтер'єру, яке реалізує найоригінальніші дизайнерські ідеї. Така кімната одночасно поєднує в собі комфорт і затишок, простоту і елегантність. Також має бути мінімум непотрібних речей і максимум простору.

Зараз ви читаєте новину «Дизайн вітальні у 2021 році: як гармонійно розставити меблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути