Ексклюзиви
пʼятниця, 15 січня 2021 11:16

Як розділити кімнату: модні ідеї зонування у 2021 році
8

Інтер’єр в 2021 році: як модно зонувати кімнату
Фото: roof-tops.ru
Інтер’єр в 2021 році: як модно зонувати кімнату
Інтер’єр в 2021 році: як модно зонувати кімнату
Інтер’єр в 2021 році: як модно зонувати кімнату
Інтер’єр в 2021 році: як модно зонувати кімнату

У невеликій квартирі одне приміщення виконує різні функції: вітальні, спальні, кабінету. Відокремлення зони для сну створює затишну атмосферу, сприяє розслабленню і повноцінному відпочинку.

Зонування простору допомагає досягнути психологічного і побутового комфорту. Дизайнери дають поради, як розділити кімнату на спальню і вітальню. У галереї зібрані ідеї готових інтер'єрів, які допоможуть вибрати вдалий варіант для кімнат різної площі та конфігурації.

При зонуванні застосовують ряд основних правил:

ліжко не має бути в прохідній частині;

для кожної функціональної області використовують 2-3 джерела додаткового освітлення - люстри, бра, торшери, настільні лампи;

при розмежуванні приміщення враховують його форму. Треба квадратне ділити по діагоналі, прямокутне - поперек;

при позначенні зон підтримують цілісність дизайну інтер'єру зі збереженням загального стилю.

1. Для приміщеньвід 20 кв. м підійдуть стаціонарні конструкції з гіпсокартону, скла, дерева, пластика. Якщо в кімнаті два вікна, допустимо встановлювати суцільні непрозорі перегородки, що досягають стелі. Вони забезпечать самоту спального місця, не перекриваючи доступ природного світла в кожну зону.

Однак частіше застосовують полегшені конструкції, візуально збільшують простір:

гратчасті;

ажурні;

прозорі.

Прозорі перегородки зберігають цілісність приміщення, що не крадуть простір, пропускають сонячне світло. Якщо спальню бажано приховати від сторонніх поглядів, встановлюють матове скло або жалюзі. Гратчаста або дзеркальна перегородка красиво виглядає в рамках лаконічних сучасних стилів.

2. Для приміщень площею 18 кв. м краще підійдуть світлі і напівпрозорі конструкції, щоб уникнути відчуття тісноти. Цікаво виглядають контрастні конструкції. Вони підкреслюють глибину простору, чіткість ліній.

3. Для кімнати до 17 кв. м зручно використовувати розсувні двері, ширми, штори, жалюзі. Це рухливі перегородки, які можна прибирати, коли не потрібно усамітнення. Розсувні панелі вибирають в тон загальною гамі або використовують яскраві акцентні відтінки. Дзеркальні двері візуально збільшують простір, створюють враження великої кількості світла і повітря.

Жалюзі зручні регулюванням світлопроникаючої здатності, міцні, не потребують прання. У квартирах з низькими стелями вони потрібні з вертикальним розташуванням елементів, що візуально збільшує висоту кімнати.

4. Для кімнат площею 14-16 кв. м застосовують подіуми, які служать додатковим місцем для зберігання речей. Усередині подіуму монтують ящики для зберігання одягу, постільної білизни або додаткове ліжко з механізмом викочування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражаючі зміни: показали житло до і після ремонту

Для позначення меж простору використовують стелажі, шафи, комоди. Спосіб зручний тим, що перегородка несе функціональне навантаження, служить для зберігання речей. Високі, відкриті з обох сторін стелажі пропускають природне світло, але забезпечують лише символічну ізоляцію спальні.

Щоб не перевантажувати простір, варто застосовувати зонування за допомогою кольору, фактури. Вибирають теплу або холодну гаму, змішувати їх небажано: це порушує єдність сприйняття дизайну. У вітальні доречні яскраві тони, в спальній зоні використовують більш м'який, спокійний колір. Гармонійно поєднуються відтінки одного палітри і спектрально близькі кольору, але допустимо контрастне оформлення з акцентними деталями.

Навіть квартира-хрущовка може виглядати стильно та затишно. Для цього власникам таких малих площ варто подумати, як організувати простір функціонально. Використовуйте сучасні рішення, відмовтеся від занадто яскравих відтінків.

Пастельна колірна гамма допоможе візуально зробити кухню просторішою. Але від білого кольору краще відмовитися. Незважаючи на те, що він світлий і виглядає елегантно, в процесі експлуатації він непрактичний.

Зараз ви читаєте новину «Як розділити кімнату: модні ідеї зонування у 2021 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути