Ексклюзиви
четвер, 12 вересня 2024 02:10

Як облаштувати ігрову дитячу зону у будинку: 10 креативних рішень
10

Створюємо ігрову кімнату вдома: 10 ідей для дитячого простору
Фото: pinterest
Створюємо ігрову кімнату вдома: 10 ідей для дитячого простору
Створюємо ігрову кімнату вдома: 10 ідей для дитячого простору
Створюємо ігрову кімнату вдома: 10 ідей для дитячого простору
Створюємо ігрову кімнату вдома: 10 ідей для дитячого простору

Створення ігрової кімнати в будинку - це не тільки можливість облаштувати простір для розваг, а й шанс зробити його затишним та функціональним для всієї родини.

Вибір правильного місця, комфортних меблів і відповідного декору - це лише початок.

Існує безліч цікавих ідей та порад, які допоможуть вам організувати ідеальний ігровий простір, враховуючи потреби як дітей, так і дорослих.

Створюйте сховища для іграшок

Діти люблять грати, але ображаються, коли потрібно прибирати в кімнаті. Тому вам потрібно зробити кімнату простою та веселою і навчити дітей збирати іграшки після гри. Якщо можливо, робіть це ввечері.

Додаткова складність полягає в тому, що речі необхідно сортувати, а сховища повинні знаходитися в межах досяжності, щоб ними можна було користуватися без проблем.

Стелажні системи на основі контейнерів або стійок є ідеальним відповіддю на ці очікування і їхні потреби. Очевидно, що вони будуть низькими, щоб уникнути будь-якої небезпеки і залишатися практичними для них. Крім того, це дозволяє зарезервувати верхню частину для лавки з невеликим матрацом і декількома симпатичними подушками. Не забудьте промаркувати контейнери (найкраще помістити в них фото іграшок) і виберіть прозорі модулі з ящиками для дрібних фігурок.

Ідеально, якщо в ігровій кімнаті грають діти трохи старші.

Зонування

Устаткування ігрової кімнати також передбачає можливість модулювання зон в залежності від занять дітей. Є стіл з одним або декількома сидіннями для малювання, живопису, творчих занять або листи. Також повинна бути невелика зона для читання з бібліотекою поблизу і одним або двома зручними кріслами. Діти люблять довго грати на підлозі. Підлога повинна бути зручною і теплою, щоб їм було комфортно.

Курені або вігвами для ігрового аспекту

Для створення ідеальної атмосфери ігрової кімнати вітаються різні аксесуари: вігвам в повітрі часу, курінь, який ви зробите самі і який буде ще більш пристосований, гойдалки, якщо ви зможете їх підвісити, конячка-качалка, гірка. Всі ці аксесуари не тільки надають шарм кімнаті, але і сприяють різноманітності ігор ваших дітей. Коли погода не сприяє прогулянкам у парку або ігор в саду, ви будете раді, що зупинили свій вибір на цій фурнітурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяча кімната "на виріст": як грамотно розпланувати інтер'єр на роки

Подумайте також про велику дошку, щоб у вашого малюка був необхідний простір для повного самовираження: кілька штук крейди - і готово. Спеціальною фарбою для крейдяних дощок можна покрити цілу стіну, тим більше що сьогодні вона випускається в різних відтінках. Діти люблять малювати по стінах і вони оцінять таку можливість.

Якщо мало місця: обладнайте міні-ігрову кімнату у вітальні

Не у всіх є нежитлова кімната, підвал або горище, щоб мріяти про ігровій кімнаті. В цьому випадку необхідно виділити невеликий куточок, наприклад, у вітальні, щоб ваші діти не розкидали іграшки де попало. Це ідея, яка насправді дуже цінується, оскільки дає вам можливість стежити за ними під час повсякденної діяльності. Виділити для них місце досить просто, особливо якщо у вас велика вітальня, невикористаний коридор або величезний вхід.

В кожному приміщенні в будинку можна розмістити невеликий виділений куточок, тому вам не доведеться постійно звільняти місце для своїх занять. Зберігання, маленький столик, полки, кошики - і все готово.

Однією з найважливіших кімнат в будинку є дитяча кімната, місце де малюки проводять більшість часу. Для сімей з двома дітьми, меблювання дитячої може бути викликом, але з правильним підходом та організацією, задача цілком посильна.

Важливим аспектом організації дитячої кімнати є правильне зонування приміщення. Обов'язково слід виділити: місце для сну та зберігання речей, ігровий простір, а також зону навчання.

Зараз ви читаєте новину «Як облаштувати ігрову дитячу зону у будинку: 10 креативних рішень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути