Пилосос обирають за п'ятьма характеристиками

Автор: WWW.VYBOR.TOP
  Безмішкові пилососи використовують циклонний метод очищення. Брудне повітря всередині пластикового контейнера закручується по спіралі, пил і дрібні частинки осідають на стінках, очищене — повертається в кімнату. Завдяки цій технології пилосос не втрачає сили всмоктування залежно від заповненості контейнера
Безмішкові пилососи використовують циклонний метод очищення. Брудне повітря всередині пластикового контейнера закручується по спіралі, пил і дрібні частинки осідають на стінках, очищене — повертається в кімнату. Завдяки цій технології пилосос не втрачає сили всмоктування залежно від заповненості контейнера

Додаткові функції використовують один раз

— За життя мав п'ять пилососів, — каже 45-річний Олександр Щербатюк з Дніпра. — Знаю про них більше й краще, ніж будь-який консультант з магазину. Бо на практиці все інакше.

Перший пилосос "Ракета" був виготовлений у Радянському Союзі. Батьки віддали його Олександрові в студентський гуртожиток, де жив під час навчання.

— Як починав ним прибирати, аж комендант прибігала, — розповідає. — Гудів, як реактивний літак, сусіди скаржилися. Але вєчний, пил тягне, досі робить, як годинник. На дачі на горищі валяється. Тільки шланги потріскалися і щітки стерлися.

В орендовану квартиру чоловік купив "Самсунг" з полотняним мішком для пилу.

— Узяв найдешевшого, по акції, — говорить Щербатюк. — Пилосос влаштовував. Простий, вправний, легкий. Єдиний недолік — незручно витрушувати мішок. Доводилося щоразу бігати з сьомого поверху у двір. Там сильно не витріпаєш, бо діти бігають на майданчику чи білизна ­чиясь сохне. Не хотів людей дратувати, витрушував за гаражами за пів кілометра. Жінка не хотіла так бігати, заповнювала мішок повністю. Через це пилосос згорів від перегрузки.

У власну квартиру Олександр Щербатюк купив німецького мийного пилососа.

— За всі гроші, найдорожчого й найбільшого, — каже. — Коштував, як пів семирічного "Жигуля". Там було все: безшумний двигун, чотири фільтри, вода, ємності для мийних засобів, режим іонізації повітря, купа кнопок, екран. Мав десяток різних насадок, режимів прибирання, кілька шлангів. Думав, то на все життя. Планував прибирати ним у квартирі, машині, майстерні, гаражі, на дачі.

Усі додаткові функції використав один раз, коли випробовував. Далі це був звичайний пилосос з однією функцією. Підлогу й вікна все одно толком не вимивав, килим вичистити не міг. Функція "хімчистка" — лише рекламний напис. Усі ті насадки досі нові лежать у ящику.

Клопотів з мийним пилососом було вдосталь. Доки всі ті фільтри вичистиш, воду тричі поміняєш, то на прибирання вже немає ні часу, ні бажання. Важкий, незграбний. Усі одвірки повідбивав. По квартирі складно тягати. Що вже казати про те, щоб занести в гараж чи майстерню. За два роки пилосос перевіз до батьків, звідти — на дачу, потім — на горище.

На день народження друзі подарували Олександрові Щербатюку портативний автомобільний пилосос. Працює від розетки 12В — гнізда прикурювача.

— У житті не мав безглуздішої та непотрібнішої речі, — продовжує. — Ні пил, ні крихти не витягує, слабенький. Хочеш почистити салон, то на кожній великій заправці є потужний промисловий пилосос. За 5 гривень і 10 хвилин прибере всю машину й багажник.

Щербатюк три місяці возив пилосос у автомобілі. Потім склав у ящик і передарував.

Найкращим, найзручнішим і найпрактичнішим для господарства Олександр Щербатюк називає пилосос з пластиковим ящиком для пилу. Радить обирати найпростіший, з мінімальною кількістю додаткових функцій.

— Такий коштує до 2 тисяч гривень, — Олександр показує свій пилосос. — У ньому ідеально все. Маленький, легкий, простий. Одна кнопка, один шланг і дві щітки: стандартна і для щілин. Упорається і дитина. Завжди під рукою, легко носити. Пил тягне краще, ніж мій мийний "німець". Мішка не треба трусити у дворі. Висипав з пластикового контейнера у сміттєве відро — і все. Конструкція проста, як циркуль. Там нічому ламатися.

Радить звертати увагу на п'ять характеристик: ціна, вага, розмір, сила втягування повітря і простота обслуговування.

"Акумуляторний гарно тільки стоїть за шафою"

— Жінка просила подарувати пилосос на акумуляторі, — каже киянин 37-річний Руслан Іршанець. — Надивилася реклами, що такий зручний, потужний, комфортний.

Чоловік купив пилосос з вбудованою акумуляторною батареєю.

— Дружина сфотографувалася з ним, похизувалася перед подругами в соцмережах, — додає Іршанець. — На тому й усе. Пил він ледь тягне, важко носити, в шухляду не поміщається. Треба постійно стежити за рівнем зарядки батареї. Гарно тільки стоїть за шафою. Тепер, коли дружина щось побачить в інтернеті та просить купити — показую на пилосос.

Зараз ви читаєте новину «Пилосос обирають за п'ятьма характеристиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути