Ексклюзиви
четвер, 25 грудня 2008 20:47

Святий Воніфатій зцілює від пияцтва

29 грудня, понеділок — святого Агея, першого пророка ізраїльтян після вавилонського полону (500 р. до Р. Х.). Згадують мученика Марина, якому в Римі відрубали голову за відмову принести жертви ідолам (ІІІ ст.). Якщо на Агея-Марина мороз, то він протримається до Водохреща (19 січня), якщо іній — на Святки буде тепло.

30 грудня, вівторок — пророка Даниїла та отроків Ананія, Азарія та Мисаїла, які опинилися в полоні вавилонського царя Навуходоносора (600 р. до Р. Х.). Цього дня заборонено бити будь-кого, щоб не обсипали чиряки та нариви.

31 грудня, середа — святого мученика Севастіяна, начальника сторожі імператорського палацу, який постраждав за християнську віру разом із дружиною своїх воїнів (ІІІ ст.). Севастіяна прив"язали до дерева й випустили в нього сотні стріл, але він вижив і вилікувався від ран. Святого вбили за наказом імператора Діоклітіана, тіло християни поховали в катакомбах.

1 січня, четвер — святого Воніфатія, до якого звертаються по зцілення від пияцтва та алкоголізму. Згадують преподобного Іллю Муромця, похованого в Ближніх печерах Київської лаври (1188 р.). Вважається, що преподобний Ілля і билинний богатир — одна особа. Якщо січень буде холодним, то червень — сухим і спекотним.

2 січня, п"ятниця — святого мученика Ігнатія Богоносця, розтерзаного звірами в Колізеї під час гонінь на християн

(І ст.). З Ігната починають готуватися до Святок: прибирати, білити, бити птицю, різати свиней, готувати ковбаси та кров"янки.

3 січня, субота — великомучениці Юліанії, що увірувала в Христа і прийняла за нього смертельні тортури (ІV ст.). Ушановують також 500 чоловіків і 130 жінок, які, побачивши чудеса зцілення святої Юліанії від ран, прийняли істинну віру, за що всіх разом зі святою було обезголовлено за наказом імператора. "Якщо ворона каркає на південь — до відлиги, на північ — до похолодання".

4 січня, неділя — святої великомучениці Анастасії Узорішительниці. Прозвана так за допомогу ув"язненим у тюрмах — одягом, їжею, ліками. Маючи дар зцілення, лікувала хворих і немічних. Прийняла мученицьку смерть на вогні (ІV ст.). Анастасію Узорішительницю шанують як заступницю вагітних жінок, до неї звертаються з молитвами під час важких пологів.

Зараз ви читаєте новину «Святий Воніфатій зцілює від пияцтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути