пʼятниця, 30 березня 2012 12:12

Знайшли двигуни корабля, на якому люди потрапили на Місяць

В Атлантичному океані знайшли п'ять ракетних двигунів космічного корабля "Аполлон-11" (Apollo 11), який відправив людей на Місяць в 1969 році. Про це повідомляє Space.

Експедиція профінансована Джеффом Безосом (Jeff Bezos), засновником інтернет-магазину Amazon. Тепер він будує плани по вилученню двигунів з водних глибин і переміщенню їх в музей.

Джефф Безос урочисто оголосив про знахідку на своєму сайті Bezos Expeditions.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астронавти Аполлону-11 полетіли з Місяця за допомогою кулькової ручки

"Я щасливий повідомити, що за допомогою новітнього глибоководного гідролокатора команда знайшла двигуни "Аполлона-11", які лежать на глибині 4267 метрів. Ми плануємо підняти один або декілька з них з океанського дна. Ми ще не знаємо, в якому стані знаходяться двигуни - вони впали в океан на великій швидкості і потім перебували в солоній воді більше 40 років. З іншого боку, вони зроблені з міцного матеріалу, так що подивимося ", написав він.

Безос також розповів, що під час місії "Аполлон-11" йому було всього п'ять років. Тоді він не відриваючись стежив за подорожжю на Місяць, але тільки близько року тому він замислився над тим, щоб знайти двигуни корабля.

Він також додав, що незважаючи на строк давності, двигуни належать NASA. Джефф Безос розраховує, що якщо їм вдасться підняти один з двигунів, агентство виставить його на загальний огляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалахи на Сонці руйнують Місяць
Нагадаємо, що на борту пілотованих апаратів "Аполлон", запущених з 1967 по 1972 рік, побувало 29 астронавтів. Але тільки екіпаж "Аполлона-11", на чолі з Нілом Армстронгом (Neil Armstrong), ступив на поверхню Місяця. Це сталося 20 липня 1969 року.

За півроку до того з Землі стартував пілотований корабель "Аполлон-8". Його екіпаж - американські астронавти Джеймс Ловелл (James Lovell), Вільям Андерс (William Anders) і Френк Борман (Frank Borman) стали першими людьми, які побачили темну сторону Місяця.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли двигуни корабля, на якому люди потрапили на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути