Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2019 12:41

Знайшли дорогу, яка вела до храму богині магії

Автор: facebook.com/bilal.sogut
  Знайшли давню дорогу до храму богині місяця
Знайшли давню дорогу до храму богині місяця

Археологи виявили священну дорогу з древнього міста Стратонікея, неподалік сучасного міста Ятаган, Туреччина, до храму давнього божества. Цьому шляху 3 тис. років. Його побудували для щорічної ходи шанувальників до найбільшого місця поклоніння богині місяця і магії - Гекати.

"Священна дорога використовувалася щорічно для відвідування жителями Стратонікея найбільшого з коли-небудь існуючих храмів Гекати. В урочистій ході брав участь хор, жерці й молода дівчина з символічним ключем. Усі вони прямували до місця поклоніння, проходячи через північні міські ворота", - повідомив керівник розкопок викладач університету Памуккале Білал Согут, йдеться на порталі AA.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У контрабандистів вилучили цінну статуетку

Також археолог розповів про велику кількість добре збережених гробниць, які знаходяться у храмі богині магії та місяця. Храм шанувався навіть міфічним плем'ям амазонок, тому вивчення поховань може дати додаткову інформацію про матріархальне суспільство і пролити світло на його взаємини з населенням древньої Еллади.

Геката вважалася захисним божеством, опікуном воріт і перехресть. В інших культах - богинею місяця, володаркою примар, потвор і чаклунства. Часто зображувалася з подвійними факелами і трьома головами. Письмовий опис такої статуетки надав давньогрецький географ Павсаній у праці "Опис Греції". Зазначав, що першу подібну річ створив скульптор Алкамен у V ст. до н.е.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли дорогу, яка вела до храму богині магії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути