Ексклюзиви
середа, 11 липня 2012 19:40

Жінка та її корова не розлучилися після смерті - останки 5 століття

Автор: Фото: news.argumenti.ru
  Археологи дуже здивувалися, дізнавшись кому належать останки
Археологи дуже здивувалися, дізнавшись кому належать останки

У Кембриджширі, у Великобританії, в загадковій стародавньої могилі, під час археологічних розкопок знайшли розкішно прикрашені останки жінки, яка належить до англосаксонської групі і похованої чомусь разом з коровою.

Скелет жінки, розкопаної студентами Центрального університету Ланкаширу, є першою знахідкою такого роду у Великобританії. Останки багато прикрашені різноманітними брошками, намистом, сотнями шматків чудового бурштину.

Спочатку історики вирішили, що поряд з трупом жінки був похований труп коня, але після аналізів з'ясувалося, що це була корова. Поховання відноситься до 5 століття, і раніше археологи знаходили спільні поховання того періоду людей з тваринами, але це були тільки чоловіки з кіньми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мощі Іоанна Хрестителя пройшли тест ДНК

У Британії знайдено 31 могила, в якій поховані коні, все це могили воїнів з їх скакунами. Студенти були страшенно здивовані своєю знахідкою - вони зраділи, подумавши спочатку, що знайшли чергового воїна, але, коли з'ясувалося, що останки належать жінці, були просто приголомшені. Пояс й інша атрибутика, знайдена в могилі, свідчать про високе становище жінки за життя.

"Це перша тварина, знайдена в похованні цього періоду разом з жінкою. Корова в ті часи була символом багатства, домашнього благополуччя і влади", - прокоментував знахідку доктор Дункан Сайер, керівник розкопок.

Корова була в ті часи символом дуже високого достатку, і те, що її поховали разом з господинею, свідчить про величезне значення, яке жінка мала за життя. Вона явно належала до вищих верств місцевої еліти. Принесення в жертву корови, яка коштувала велику суму і служила джерелом живлення й багатства, свідчить про найвищий ступінь поваги до покійної.

Зараз ви читаєте новину «Жінка та її корова не розлучилися після смерті - останки 5 століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути