пʼятниця, 22 березня 2019 14:02

Збираються, щоб розвінчувати міфи - на вихідних відбудеться історичний фестиваль

Фестиваль "Історія.UA" відбудеться 22-23 березня в Ужгороді. Програмою передбачені події, спрямовані на зацікавлення минулим та руйнування історичних міфів.

Відвідувачам представлять фотодокументальну виставку до 80-річчя "Карпатської України", проведуть семінар "Без брому і нафталіну. Як говорити з молоддю про минуле", круглий стіл на тему: "Історія українського державотворення на Закарпатті. Як робити минуле популярним" за участю відомих науковців, журналістів, краєзнавців. Відбудуться презентації фільму "Позивний "Бандерас", книг та інтелектуальних ігор, повідомляє УІНП.

Автор: uinp.gov.ua
  В Ужгороді 22-23 березня відбудеться фестиваль «Історія.UA»
В Ужгороді 22-23 березня відбудеться фестиваль «Історія.UA»

У фестивалі візьмуть участь історики Володимир В'ятрович, Кирило Галушко, Вахтанг Кіпіані, Олександр Пагіря, Володимир Бірчак, Сергій Федака, Роман Кулик, журналісти Євгенія Подобна та Анна Андрієвська.

До Ужгорода також завітають лідер гурту OT VINTA, художник і блогер Юрко Журавель, який презентуватиме свій мультимедійний проект "Знай наших".

Автор: uinp.gov.ua
  В Ужгороді 22-23 березня відбудеться фестиваль «Історія.UA»
В Ужгороді 22-23 березня відбудеться фестиваль «Історія.UA»

Кобзар та унікальний дослідник і реконструктор пісень минулого Тарас Компаніченко з гуртом "Хорея Козацька", який познайомить з піснями Української революції та Карпатської України.

Завершиться свято концертом за участю гуртів Rock-H та Kozak System.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забуту військову еліту України зобразили на плакатах

Настільну гру "УПА – відповідь нескореного народу" презентували у Київському університеті імені Тараса Шевченка, де 14 жовтня відбувся фестиваль "Історія:UA".

"Ця гра стала відомою ще до презентації. Вона вже не дає спокою східному сусіду. У російських ЗМІ почалася істерика, що ми будемо вчити дітей воювати методами УПА. Це дійсно так. Маємо намір популяризувати наших партизанів, щоб молодь знала їх. Щоб вороги знали, що можуть очікувати від українців. Гру розповсюджуємо по громадських організаціях та навчальних закладах. Працюємо над перетворенням її у мобільний додаток, який зможуть завантажити всі охочі", - каже говорить голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Зараз ви читаєте новину «Збираються, щоб розвінчувати міфи - на вихідних відбудеться історичний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути