четвер, 27 вересня 2018 16:03

Забуту військову еліту України зобразили на плакатах
4

Петро Франко
Фото: Український інститут національної пам'яті
Полковник армії УНР Петро Болбочан
Євген Коновалець
Харитина Сушко

Художник із Запоріжжя Михайло Дяченко створив серію плакатів, на яких зобразив військову еліту України. Він відновив і обличчя тих діячів Української революції 1917-1921 років, фотографії яких існують тільки в поганій якості.

"Ця ідея виникла від безвиході. Можна досхочу розповідати про героїв Української революції, але якщо ти не можеш показати, як вони виглядали, "бо не збереглися світлини", немає "фото в нормальній якості" – це марна справа в нашій супервізуальній ері. Усі постаті, які отримують популярність, мають своє сучасне візуальне втілення, - розповідає одна з учасниць проекту Настя Сніжна.

Портрети 12 військових діячів. У тому числі - жінка-військова Харитина Сушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник із Запоріжжя створив серію листівок із героями АТО

Арт-плакати "Українська революція 1917-1921" розробив Український інститут національної пам'яті. Співпрацювала з ним організація "Експертний корпус". Науковим консультантом серії "Військова еліта Української революції 1917-1921 років" виступив відомий реконструктор Владислав Куценко.

Плакати поширять серед військових частин і навчальних закладів. Презентація арт-плакатів відбудеться 13 жовтня в Києві в рамках фестивалю "Історія:UA".

Фестиваль "Історія:UA" відбудеться 13 жовтня в Києві в парку Тараса Шевченка та Червоному корпусі Національного університету імені Тараса Шевченка. Гасло фестивалю – "Робимо історію популярною".

У рамках фестивалю заплановані історичні дискусії, лекції з військової історії, виставки УІНП "УПА – відповідь нескореного народу" та "Воїни. Історія українського війська". Також у парку Шевченка будуть розгорнуті книжкові виставки та виставка зброї, функціонуватиме дитячий майданчик та кілька тематичних фотозон, працюватиме військова пошта.

Зараз ви читаєте новину «Забуту військову еліту України зобразили на плакатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути