Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2019 11:25

З вівцями біля ніг - показали розкопки могил давніх воїнів

Автор: thehistoryblog.com
  Неподалік Сідону розкопали елітних воїнів разом із традиційними кинджалами
Неподалік Сідону розкопали елітних воїнів разом із традиційними кинджалами

Археологи проводять розкопки у могильнику ханаанських воїнів неподалік Сідону, Ліван. Його відкрили ще у XIX ст дослідники Британського музею. Протягом десятиліть там знайшли 171 стародавнє поховання. Нещодавно виявили залишки двох дорослих чоловіків. Вважають, що вони належали до вищих верств суспільства.

Поруч із ними знайшли бронзові кинджали та пояси. Чоловіків ідентифікували, як членів воїнської еліти. У ногах одного з них поховали вівцю або козу - такі тварини "супроводжували" елітних ханаанських воїнів до потойбічного життя, повідомляє The History Blog.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака, кінь та човен: розкопали могилу вождя вікінгів

"Кинджали не використовували для боротьби, проте вони мали велике значення - демонстрували статус. Ханаанців ховали так, тільки якщо мертві мали найвищу шану у суспільстві", - зазначив глава делегації Британського музею Клод Думет-Сергал.

Бронзові артефакти, знайдені в могилах, збережуть для майбутніх фондів музею у Сідоні. Його будують з 2014-го.

"Пояс і кинджали будуть розміщені в цьому музеї поруч з усіма частинами і артефактами, виявленими на цьому місці протягом 21 року", - зазначив Думет-Сергал.

Автор: thehistoryblog.com
  Пояси воїнів розкопаних неподалік Сідону, Ліван
Пояси воїнів розкопаних неподалік Сідону, Ліван
Польські археологи виявили дивний бронзовий артефакт із пелюстками під час розкопок біля перевалу Дуклі, Підкарпатське воєводство. Встановили, що його виготовили близько I тис. до н.е. - в епоху бронзи.

Дивна форма знахідки одразу привернула увагу вчених. Виріб нагадує "пропелер" і знаходиться у гарному стані. За своєю формою та наявністю отвору в нижній частині виробу артефакт схожий на елемент булави.

"Неможливо точно сказати, звідки взялася ця булава, але, швидше за все, вона належала якійсь культурі Близького Сходу - Іранській. Імовірно, нею володіла важлива людина.
Зараз ви читаєте новину «З вівцями біля ніг - показали розкопки могил давніх воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути