Ексклюзиви
субота, 20 липня 2019 23:13

З гробниці Тутанхамона винесли найбільшу труну

З гробниці Тутанхамона винесли найбільшу труну
Труну передадуть реставраторам. Фото: Grand Egyptian Museum

З гробниці фараона Тутанхамона вперше з 1922 року для проведення реставраційних робіт витягнули велику позолочену труну.

Вилучили найбільшу з трьох трун Тутанхамона, виявлених в гробниці. Вони були встановлені один в одного. Найменша труна виготовлена з чистого золота, повідомляє Ahram Online.

Дві інших труни створені з дерева, але покриті тонким шаром золота. Маленький і середній саркофаги ще в 1922 році були вилучені з гробниці і перевезені в Великий Єгипетський музей в Гізі.

Майже через століття до них приєднається і велика труна. Її відправили на реставрацію, яка займе не менше 8 місяців. Потім труну виставлять в музеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Натрапили на гробницю короля

При черговому обстеженні в позолоченому шарі виявили тріщини. Рішення про проведення реставраційних робіт було схвалено постійним Комітетом у справах старожитностей Єгипту.

Відреставровану труну представлять публіці в 2020 році. Вперше за минуле сторіччя саркофаги Тутанхамона знову опиняться поруч.

Археологи знайшли ритуальні предмети бронзового віку (II-I тис. до н.е.) у печері Барадла в Угорщині. Вчені відзначають, що всі знахідки - переважно бронзові диски, підвіски й мальована кераміка. Вони мали велике значення для тодішніх людей. Поруч виявили багато кісток тварин і свідчень жертвоприношень.

Зараз ви читаєте новину «З гробниці Тутанхамона винесли найбільшу труну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути