четвер, 06 серпня 2020 12:48

Відкрили виставку "Подорож невідомим Кримом"

Відкрили виставку "Подорож невідомим Кримом"
Виставка "Подорож невідомим Кримом" триватиме до 26 серпня. Фото: uinp.gov.ua

У Києві, на Контрактовій площі, відкрили виставку "Подорож невідомим Кримом". Вона триватиме до 26 серпня.

Розповість про маловідомих діячів кримськотатарської культури, татарські міста і поселення, про унікальне кримськотатарське мистецтво. Складається з 20 банерів, візуально розділених на 2 частини. Окремі з них присвячено традиціям кримськотатарського народу - побуту, одягу, народним ремеслам, родовому знаку ханів Ґіреїв – тамзі, яку зображено на кримськотатарському прапорі, повідомляє УІНП.

Експозицію було встановлено з ініціативи ГО "Егрідал". Метою організації є зміцнення і розвиток дружніх міжнаціональних відносин, займається правовим, культурним та соціальним захистом кримськотатарського та інших народів Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили сайт з історії і культури кримських татар

"Український і кримськотатарський народи єдині в плані боротьби за відновлення суверенітету, повернення Криму, захисту прав людини на тимчасово окупованих територіях. Це надзвичайно важлива єдність, яка робить нас сильнішими, дає не забути про цю агресію, вчинену нашими сусідами, але, окрім цієї єдності, нам не можна забувати про діалог культур, про поглиблення наших зв`язків. Нам потрібно відкривати одне одного. Нашим обом народам потрібно знати, наскільки глибоко сплітається наше коріння. Ця виставка - один із кроків у цьому напрямку", – заявив голова УІНП Антон Дробович.

У Києві 14 серпня на Співочому полі відкрили виставку квітів "Мульт-ленд". На ній у квітковому оформленні можна побачити Angry Birds, Білосніжку та сімох гномів, Аладдіна, Жасмин і Джина, Посіпак, Міккі Мауса, героїв мультфільмів "У пошуках Немо" та "Книга джунглів", Шрека, чарівних фей і Рапунцель. Триватиме до 13 вересня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили виставку "Подорож невідомим Кримом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути