четвер, 21 вересня 2017 23:13

Ватикан оприлюднив таємні документи про геноцид вірмен

Ватикан оприлюднив таємні документи про геноцид вірмен
Франція визнала геноцид вірмен Фото: iPress.ua

Ватикан оприлюднив документи із таємних архівів. Вони пов'язані з геноцидом вірмен у 1915 році в Османській імперії. Їх викупив італійський підприємець вірменського походження Артур Асатрян і передав в Музей-інститут Геноциду вірмен.

Про знахідку повідомив директор прес-служби Святого Престолу отець Федеріко Ломбарді. Потім архівні документи по справі Геноциду вірмен були відкриті для дослідження. Оцифровано частину документів, над іншими ще працюють фахівці, повідомляє armeniasputnik.am.

Геноцид вірмен 1915 року є першим геноцидом ХХ століття. Туреччина традиційно відкидає звинувачення в масовому знищенні близько півтора мільйона вірмен в роки Першої світової війни і вкрай болісно реагує на критику з боку Заходу під питання вірменського геноциду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За заперечення геноцидів у Франції платитимуть штрафи

Папа Франциск назвав масові убивства вірменів у Османській імперії у 1915 році геноцидом під час свого візиту до Єревана.

"Ця трагедія, цей геноцид, на жаль, ознаменував початок печальної серії великих катастроф минулого століття", - сказав понтифік у зверненні до вірменського президента Сержа Саргсяна.

Він додав, що ці убивства "стали можливими через викривлені расові, ідеологічні чи релігійні цілі, що затьмарили розуми мучителів аж до рівня планування винищення цілих народів".

Зараз ви читаєте новину «Ватикан оприлюднив таємні документи про геноцид вірмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути