вівторок, 13 березня 2012 16:37

В США оприлюднили інтимні листи колишнього президента

Любовні листи молодого Річарда Ніксона і дівчини, з якою він пізніше одружився , представили в бібліотеці екс-президента в Каліфорнії. Вони показують майбутнього президента Сполучених Штатів з невідомого боку, показуючи поетичний бік людини.

Листи, написані від руки, з 1938 по 1940 рік. У них Ніксон пише Пет Райан (так її тоді називали), що "кохання до тебе, це краще, що зі мною будь-коли сталося".

Шість листів буде показано на обертовому дисплеї в бібліотеці Ніксона в Йорба Лінда, штат Каліфорнія у вересні. Виставка присвячена 100-річчю з дня народження Тельми Пет Раян. Вона померла у 1993 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше американське захоронення бойових літаків прикрасили графіті

"Кожного дня й кожної ночі я хочу бачити тебе і бути з тобою. Тим не менш, у мене немає почуття егоїстичні власності або ревнощів. Насправді я дуже хочу, щоб ти жила так, як хочеш. Бо інакше це вже не будеш ти ", писав Ніксон в одному з листів.

"Давай довго гуляти по неділях, ходити в гори по вихідних, давай читати книги на лінії бою. Але найголовніше - давай разом дорослішати й шукати своє щастя", продовжив він.


"Що чарівне в цих листах так це те, що вони дійсно з іншого часу. Я вважаю, що написання любовних листів вже давно стало давнє мистецтво", сказав куратор виставки Боб Босток.

Він також додав, що в той час як слова Ніксона показали романтичну сторону його натури, листи Пет Райан як правило, "трохи легші, з почуттям гумору".

В одному з них вона пише: "Хей-хо, хей-хо! Добре було б побачитися й почутися! Заняття тривають до 9, тому якщо ти закінчиш засідання клубу до то часу, можемо побачитись!? "

В іншому листі вона пропонує, "спалити гамбургер" для нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Американська армія цікавиться українським повстанським рухом"

Ніксон, який був президентом США з 1969 по 1974 рік, пішов у відставку в умовах , близьких до імпічменту, у зв'язку з організацією його помічниками прослуховування опонентів у готелі "Уотергейт". Протягом цього скандалу дружина підтримувала його.

Оприлюднені листи показують стосунки пари в час, коли вони познайомилися у Віттіері (Каліфорнія) у 1938 році і коли одружилися у 1940 році, за три десятиліття до обрання Ніксона президентом.

Зараз ви читаєте новину «В США оприлюднили інтимні листи колишнього президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути