Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2015 15:57

В Ефіопії археологи дослідили рештки "перших людей"
2

Щелепа давньої людини, знайдна археологами
Фото: www.bbc.co.uk
Щелепу знайшли у тій самій місцевості, де й рештки Люсі

Вчені виявили щелепу, яка, як вони стверджують, належала одному із найперших серед людей. Вік знахідки оцінюють у 2,8 мільйона років - це на 400 тисяч років раніше, ніж досі оцінювали появу людського виду. Про це повідомляє BBC.

Ліву частину нижньої щелепи із п'ятьма зубами віком 2,8 мільйона років виявив ефіопський студент Чалач'ю Сейюм у дослідницькій місцевості Леді-Герару.

"Це нове відкриття відсуває лінію появи людини назад на 400 тисяч років, що дуже близько до ймовірних попередників людини. Поєднання примітивних та прогресивних рис робить щелепу із Леді-Герару хорошою перехідною формою від Люсі до давніх людей", - стверджує Вільям Кімбел з Аризонського Університету

За словами професора Браяна Віллмора з Університету Невади у Лас-Вегасі, це відкриття вказує на чіткій зв'язок людини зі знаковою "Люсі" - представницею гомінінів (людиноподібних приматів) віком 3,2 мільйона років, чиї рештки знайшли у тій же місцевості 1974 року.

Комп'ютерна реконструкція черепа вказує, що він, можливо, належав еволюційним нащадкам того виду, який панує на Землі нині.

Зараз ви читаєте новину «В Ефіопії археологи дослідили рештки "перших людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути