понеділок, 12 серпня 2019 17:34

У центрі міста натрапили на розгалужену мережу підземель

У центрі міста натрапили на розгалужену мережу підземель
У Вінниці може існувати розгалужена система підземних ходів Фото: naparise.com

У Вінниці знайшли невідомі підземні коридори й арки з цегли. На них натрапили будівельники, які проводили підготовку до будівництва нового торгово-офісного центру. Колись на цьому місці стояв 2-поверховий будинок.

"Оглянули ділянку разом із викладачкою ВДПУ, докторкою історичних наук Тетяною Кароєвою. З попереднього огляду можна припустити, що це підвал флігеля (прибудови) сусіднього будинку, спорудженого на межі ХІХ і ХХ століть. У п'ятьох мурованих арках присутні різні зразки цегли. Можливо, за шаром будівельного сміття є більш давні відгалуження", – повідомив порталу Na Парижі керівник Центру історії Вінниці Олександр Федоришен.

На огляд запросили археологів. Припускають, що у центрі Вінниці поруч із площею Ліверпуль може існувати розгалужена система підземних ходів. Вона пов'язувала кілька сусідніх будівель із "магістральним шляхом". Також не відкидають й того, що приміщення могло слугувати холодильною камерою для зберігання вина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Натрапили на підвал, завалений речами русичів

Будівельники знайшли невідомий підземний хід на площі Поштовій у центрі Ужгорода. Старовинний підвал відшукали під час риття котловану.

Світлинами з місця у Facebook поділився закарпатський журналіст Віталій Глагола. За його інформацією, колись на цьому місці у XVIII ст. була німецька броварня Herrschaftliches Brauhaus - Пивний дім. В інвентарних записах казенної домінії Унґвар за 1728 і 1763 роки є докладні описи цього об'єкта.

Зараз ви читаєте новину «У центрі міста натрапили на розгалужену мережу підземель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути