четвер, 13 вересня 2012 15:55

В Англії під автопарковкою знайшли останки, які можуть належати Річарду III

В Англії під автопарковкою знайшли останки, які можуть належати Річарду III

Археологи, які намагаються знайти загублену могилу Річарда III, виявили людські останки.

Річард III залишається єдиним британським монархом, чиє місце поховання досі невідоме. Він III зійшов на трон 1483 року і загинув два роки потому в битві при Босворті. Судячи із записів, монарх повинен бути похований у церкві міста Лестер. Однак у 16 ??столітті храм був зруйнований.

Команді археологів з університету Лестера вдалося виявити не тільки руїни будівлі, але і людські останки. За словами фахівців, кістки відносяться до шуканого періоду і добре збереглися. Зараз вони відправлені на аналіз ДНК, який займе від восьми до 12 тижнів.

Місце можливого поховання короля викликало інтерес протягом століть. За однією з версій, точне місце його останнього притулку знали деякі місцеві жителі. Вони іноді приходили на могилу і приводили до неї охочих.

Згідно з іншим припущенням, ченці підмінили тіло короля на тіло бездомного, а через кілька років Генріх VII розпорядився розрити могилу і викинути тіло в річку Сор.

Розкопки почалися 25 серпня цього року. На місці монастиря тепер знаходяться автомобільна парковка і муніципальні установи. Для вибору точного місця розкопок археологи просвітили грунт за допомогою спеціального радара. Незабаром були знайдені руїни відразу декількох церковних будівель.

"Ми прийшли сюди з мрією, і, якщо вона стане реальністю, це буде дивом", - говорить учасниця археологічної експедиції Філіпа Ленглі.

Вчені планують зняти весь процес розкопок на плівку і підготувати документальний фільм. У разі успіху археологи передадуть останки монарха для повноцінного поховання з усіма королівськими почестями в соборі Лестера.

Зараз ви читаєте новину «В Англії під автопарковкою знайшли останки, які можуть належати Річарду III». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути