понеділок, 26 грудня 2016 10:53

Учені з'ясували, що пили люди в давнину

Учені з'ясували, що пили люди в давнину

Археологічні знахідки, пов'язані з найдавнішими напоями є досить рідкісні. Але вони дають нам можливість дізнатися про життя давніх людей. Із появою нових технологій і хімічного аналізу, вчені нарешті дізналися про стародавні свята, урочисті події й обряди, під час яких люди споживали алкогольні напої.

Про це пише Ancient Origins.

Невідомо, коли почали використовувати слово "спирт". Крім того, важко з'ясувати, з чого зробили перший алкогольний напій. І чому люди вирішили, що це смачно. Проте, найстаріший відомий алкогольний напій зварили 7000 - 6500 р.р. до н.е. в китайському селі Цзяху в провінції Хенань. Його зварили з рису, винограду, меду та глоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи виявили докази шкідливих звичок давніх буддистів.

У той час люди на Близькому Сході почали з ячменю робити пиво. Однак згадки про найстаріше ячменне пиво датуються 6000 р. до н.е. й були віднайдені в Грузії. Найперше вино археологи знайшли поблизу річок Тигр і Євфрат. Воно датуються тим самим часом.

Пиво було другим за поширенням напоєм у давньому Єгипті (першим була вода). Його пили навіть діти.

У Давній Греції людину, яка не пила вино, вважали варваром. Втім, філософи Арістотель і Платон критикували грецьке суспільство за зловживання алкоголем. Римляни не знали вина, доки не завоювали Грецію. Вже звідти перейняли традиції виноробства й виноградництва.

Найдавнішу пляшку вина знайшли 1867 року в Німеччині.Її виявили в похованні римського патриція, яке датується 350 р. н.е. Втім, дослідники вирішили не відкорковувати її.

Нагадаємо, що 700 посудин із заспокійливим виявили у древній аптеці.
Зараз ви читаєте новину «Учені з'ясували, що пили люди в давнину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути