вівторок, 16 квітня 2013 13:13

Убита в забутому селі дівчинка пролежала під землею 600 років

Убита в забутому селі дівчинка пролежала під землею 600 років
Фото: novostiua.net

Археологи виявили тіло дівчинки, яке, можливо, зберігає 600-річну таємницю вбивства. Останки були знайдені серед інших артефактів (близько 4000), прихованих в середньовічному, давно забутому поселенні, яке розкопали під час розробки ділянки дороги в Північній Ірландії.

За останні десять місяців екскаватори викопали численні предмети, які тепер будуть збережені і одного дня стануть публічно доступними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці доленосної битви знайшли шотландський значок у вигляді корони

Незважаючи на знахідки, важкі екскаватори, як очікується, повернуться до своєї роботи, щоб звільнити місце для нової ділянки дороги, яку планують завершити якраз до саміту "великої вісімки", що відбудеться там у червні.

Мешканці вважають місце знахідки останків дівчинки священним.

Той факт, що дівчинка не була похована на кладовищі або в традиційній манері наштовхує археологів на думку про вбивство, яке відбулося в 15-16 столітті. Глинисті водно-болотні угіддя, де були поховані останки, захищали їх від впливу кисню, необхідного для розкладання.

Інші предмети старовини, які збереглися, включають золоті перстені, різьблені чаші, шкіряне взуття та металеві деталі суконь. Вуглецевий аналіз підтвердив, що багато з цих предметів декоративного і домашнього вжитку датуються 670 н. е. Однак останні жителі, як вважають, залишили це місце в 17-му столітті.

Зараз ви читаєте новину «Убита в забутому селі дівчинка пролежала під землею 600 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути