Ексклюзиви
субота, 14 березня 2015 16:45

У столиці обговорять роль історії в зовнішній політиці Росії

У столиці обговорять роль історії в зовнішній політиці Росії

17 березня у вівторок в Конгрегаційній залі Києво-Могилянської академії відбудеться круглий стіл "Історія як зброя в зовнішній політиці Росії".

На круглому столі виступить голова правління Центру досліджень політики Східної Європи Андіс Кудорс з темою "Суперечлива історія зовнішньої політики Росії проти країн-сусідів" та Володимир В'ятрович з темою "Російські історичні міфи в інформаційні війні з Україною".

"Росія не змогла вивчити і засудити тоталітарне минуле радянської епохи, процес десовєтизації не відбувся в повному обсязі. Навпаки — спроби засудження комунізму сприймаються як спроби виступити проти Росії як країни, — вважає Андіс Кудрорс. — Питання історії є одним із інструментів Російської публічної дипломатії на підтримку цілей Росії управляти більш широким регіоном — територією колишнього Радянського Союзу".

Також в обговоренні візьмуть участь Надзвичайний і повноважний посол Латвійської республіки в Україні Аргіта Даудзе та голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, Андрій Когут, в.о. Центру досліджень визвольного руху.

Круглий стіл "Історія як зброя в зовнішній політиці Росії" пройде в рамках комунікаційної програми головування Латвії в Раді ЄС за сприяння Посольства Латвії в Україні, Українського інституту національної пам'яті, Національного університету Києво-Могилянська академія, Центру досліджень визвольного руху.

Кріглий стіл відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Сковороди, 2. Початок о 15.00.

Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У столиці обговорять роль історії в зовнішній політиці Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути