Ексклюзиви
субота, 20 червня 2020 16:33

У Польщі визнали, що Путін прагне послаблення Заходу

У Польщі визнали, що Путін прагне послаблення Заходу
Росія бажає вирішувати долі інших країн - Станіслав Жарин Фото: monitor-press.info

У Польщі статтю Володимира Путіна про Другу світову вважають частиною послідовної інформаційної війни проти Заходу та маніпуляцією історією. Своїми діями Москва прагне вплинути на міжнародну політику.

"Інформаційна діяльність в галузі історичної політики дозволяє Кремлю показати, що Росія, яка є правонаступницею СРСР, переможця нацизму, повинна мати право вирішувати долю інших країн. Ось чому російська пропаганда так сильно витісняє з публічних дискусій будь-яку інформацію про радянські злочини і сталінсько-гітлерівську співпрацю", - зазначив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин, пише "Європейська Правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історики розгромили статтю Путіна про Другу світову

Він вважає твердження, що "Польща є країною, яка сама призвела до руйнування своєї державності" продовженням триваючих пропагандистських атак на республіку.

"Тези, представлені Владіміром Путіним, є частиною інформаційної діяльності, спрямованої на дестабілізацію Заходу, підрив держав-членів НАТО, ослаблення довіри до країн Альянсу, а також формування іміджу Росії як захисника, що має впливати на глобальні рішення. Такі дії слід оцінювати як частину агресивної політики проти Заходу", - додав представник Польщі.

Глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу засудив позицію президента Росії Володимира Путіна щодо окупації Радянським Союзом країн Балтії під час Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі визнали, що Путін прагне послаблення Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути