вівторок, 16 липня 2013 14:12

У Перу під підлогою храму виявили останки жінки, яку принесли в жертву

Автор: Фото: archae.ru
  Останки жінки, принесеної в жертву жерцями Моче
Останки жінки, принесеної в жертву жерцями Моче

Муміфіковані останки жінки культури Моче були виявлені перуанськими археологами в комплексі El Brujo, що знаходиться за 570 кілометрів від Ліми в провінції АСКОП.

Муміфіковані останки були виявлені в храмі Цао-Велья, який мав церемоніальний двір більше 25 метрів. Жінка була похована під підлогою церемоніального двору, побудованого наприкінці епохи Моче, між 7-м і 8-м ст. н. е. Її вік становив 17 -19 років.

"Це стало для нас справжнім сюрпризом, те, що нам вдалося виявити цю жінку. Вона була похована, лежачи на животі, головою спрямована на захід у напрямку моря. Одна з рук у неї була витягнута, абсолютно в ненормальному положенні", - сказав керівник експедиції Регул Франко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Перу виявили лінії з каменів, вирівняні за Сонцем

Раніше серед знайдених людських останків культури Моче, що збереглися з періоду між 1-м і 8-м століттями нашої ери на північному узбережжі Перу, були винятково чоловіки.

Науковець додає, що "ми припускаємо, що, після того як вона була принесена в жертву, її неживе тіло поклали в заздалегідь приготовлену яму".

Американський археолог Джон Верано, що працює з командою Франко, заявив місцевим ЗМІ, що "Смерть жінки, могла бути викликана вживанням деяких токсичних речовин або внаслідок удушення шнуром, це звичні методи які застосовували до жінок жерці Моче".

El Brujo - археологічний комплекс, що є складовою частиною проекту Міністерства культури і Фонду з дослідження та відновлення доінкської культури, яка досягла свого розквіту на півночі Перу.

Зараз ви читаєте новину «У Перу під підлогою храму виявили останки жінки, яку принесли в жертву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути