вівторок, 15 січня 2019 08:21

У Пентагоні почали продавати квіти та ювелірні прикраси

У Пентагоні почали продавати квіти та ювелірні прикраси
Пентагон, США. Фото: NASA

Будівництво Пентагону закінчили 15 січня 1943 року. На той час це був найбільший у світі адміністративний будинок. У ньому розмістилось Міністерство оборони США.

Ідея споруди з'явилася 1941-го. 2 вересня президент Рузвельт дав офіційну згоду на будівництво в районі аеропорту Гувер в Арлінгтоні. Сусідні старі ломбарди, фабрики, сто п'ятдесят будинків та інших будівель знесли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коханка президента в деталях розповідала подрузі про їхні стосунки

Замість сталі при будівництві будівлі використовувався залізобетон, а велика частина наповнювача для цього бетону була взята з території навколо самого Пентагону, в тому числі з річки Потомак.

Будівництво Пентагону тривало приблизно шістнадцять місяців і коштувало американським платникам податків $83 млн — величезні гроші на той момент. Тут розташовані департамент Армії, Військово-морський департамент, департамент Військово-повітряних сил, Відомство міністра оборони, об'єднаний комітет начальників штабів та інші відомства.

У вестибюлі будівлі відкрили магазини, офіси банків та інших організацій, які обслуговують працівників міністерства. Тут є квітковий, кондитерський і ювелірний магазин, кафе і ресторани всесвітньо відомих мереж.

В Пентагоні проводяться екскурсії для широкої публіки. Щорічно його відвідує близько 100 тис. осіб.

У Сенаті США 7 січня 1999 року почалися слухання щодо імпічменту президента. Білла Клінтона звинуватили у брехні під присягою про стосунки з Монікою Левінскі. Клінтон був звинувачений по 11 пунктах, зокрема, за обман правосуддя, протидію правосуддю, тиск на свідків та зловживання владою.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні почали продавати квіти та ювелірні прикраси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути