Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2012 12:52

У музеї на Синайському півострові покажуть масштабні пам'ятки фараонів

У музеї на Синайському півострові покажуть масштабні пам'ятки фараонів
Розписи на стінах храму, виявленому на Синайському півострові. Фото: АР

Міністерство старожитностей Єгипту планує відкрити на Синайському півострові музей просто неба, який буде присвячений фараонам Стародавнього Єгипту.

Це відомство тепер приділяє багато уваги економічному і туристичному розвитку Синайського півострова. Так, в історичних районах Синая Тель-Абу-Сайф і Тель-Хубу тривають масштабні археологічні розкопки і реставраційні роботи стародавньої цитаделі греко-римської епохи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мумію цариці Хапшетсут сховали від її зятя

Нещодавно на півострові група єгипетських та європейських археологів відкрила кілька цінних археологічних пам'яток епохи фараона Рамзеса II (1314 - 1224 рр. до н.е.). Фараон Рамзес II з двадцятої династії фараонів Давнього Єгипту захоплювався будівництвом храмів і статуй на свою честь. Самі пам'ятки епохи Рамзеса II - величезні 20-метрові статуї фараона в Абу-Сімбелі на півдні Єгипту.

Серед численних монументів і залишків театрального комплексу, знайдених на Синайському півострові, археологи наткнулися на унікальні глиняні дощечки з кодексами законів Стародавнього Єгипту й історичними довідками про той час. На одній із глиняних дощечок, за попередніми дослідженнями, виявлена найдавніше згадка про сучасну назву країни фараонів - слово "Єгипет", повідомляє Umma inform.

Зараз ви читаєте новину «У музеї на Синайському півострові покажуть масштабні пам'ятки фараонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути