четвер, 30 жовтня 2014 11:28

У Мексиці археологи знайшли загадковий тунель повний скарбів

У Мексиці археологи знайшли загадковий тунель повний скарбів
Статуетки з Теотіуакану. Фото: RT

Під час дослідження в стародавньому мексиканському місті Теотіуакан археологи виявили тунель, який містить понад 50 тисяч ритуальних предметів і може привести до царських гробниць. Тунель розташований приблизно в 50 км на північний схід від Мехіко під Храмом Пернатого Змія. Вперше він був відкритий в 2003 році, але його масштабне вивчення почалося тільки тепер. Для його дослідження археологи використали роботів дистанційного управління.

Артефакти, знайдені в тунелі, включають кам'яні скульптури з тонкою різьбою, ювелірні вироби, безліч предметів з дерева, а також обсидіанові лопатки, стріли та інше. Вчені вірять, що вони відкрили шлях до місця розташування царських гробниць ацтеків.

Нагадаємо, Теотіуакан - одна з найбільш відвідуваних древніх пам'яток Мексики. Тут розташовані масивні піраміди, храми та елітні резиденції, що прикрашені барвистими розписами.

Місто досягло свого розквіту між 650 р. до н.е. і 100 р. до н.е., а його населення сягало 200 тисяч осіб. Незважаючи на те, що потім воно занепало і було покинуте багато років тому, як і раніше Теотіуакан був важливим місцем для релігійних паломництв. У перекладі з науатль, мови ацтеків, Теотіуакан означає "обитель богів".

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці археологи знайшли загадковий тунель повний скарбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути