середа, 08 червня 2016 14:45

У Львові підготували онлайн проект про Євгена Коновальця

У Львові підготували онлайн проект про Євгена Коновальця

У Державному архіві у Львівській області підготували он-лайновий варіант виставки під назвою "Творець української нації. До 125-річчя від дня народження Євгена Коновальця".

Виставка містить фото-та архівні матеріали, пов'язані із життям та діяльністю голови проводу Української Військової Організації (УВО) та Організації Українських Націоналістів (ОУН). Повідомляється в Daily Lviv.

Розмістили матеріали та світлини на офіційному веб-сайті архіву та на офіційній сторінці "Державний архів Львівської області" та на офіційній сторінці групи "Державний архів Львівської області" у мережі "Facebook".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологічні відкриття в Белзі - місто існувало ще до 1030 року

Користувачі соцмереж зокрема можуть ознайомитися зі світлинами "Нарада старшин Українських Січових Стрільців в Києві" (весна 1918 року), "Командант Січових Стрільців Коновалець на фронті" (1918), "Учасники Першого Конгресу Українських Націоналістів", "Перший Провід Українських Націоналістів". Також для усіх зацікавлених є доступними статті: "Нова велика жертва за Мазепинську ідею" в часописі "Українське Юнацтво" та "До історії визвольної боротьби українського народу 1917-1921" в часописі "Зборівські Вісті".

Нагадуємо, що виставку "Мандри невтомного серця. Володимир Різниченко – митець та пілігрим" відкриють у Музеї однієї вулиці (Андріївський узвіз, 2б) 9 червня о 18:00. Вона працюватиме до кінця 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «У Львові підготували онлайн проект про Євгена Коновальця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути