середа, 13 листопада 2013 11:42

У Єгипті опубліковано нові християнські папіруси

У Єгипті опубліковано нові християнські папіруси
Фото: polit.ru

Відтоді, як в 1897 році були виявлені перші документи, що збереглися в сухому єгипетському кліматі, археологи знаходять у Єгипті нові твори та документи давньогрецькою та латинською мовами.

В останньому збірнику оксиринхських папірусів опубліковані фрагменти з "Першої Апології" християнського письменника 2 ст. Юстина Мученика, з "Похвали бідності" афінського софіста 4 ст. до н.е. Алкідаманта, а також з невідомої трагедії.

Два уривки "Першої апології", адресованій імператору Антоніну Пію на захист християн від різноманітних звинувачень, були виявлені на двох сторонах аркуша пергамена.

"Похвала бідності" Алкідаманта не збереглася до нашого часу, і науковці сумнівалися, чи дійсно Алкідамант написав твір з такою назвою. З відкриттям папірусу це стало безсумнівним фактом.

За припущеннями видавців, третя знахідка - це фрагмент трагедії "Іно" Евріпіда. В уривку згадується міфічний засновник міста Фів Кадм, а також на сцену виносять і готують до поховання чиєсь тіло, що говорить про центральне місце епізоду в структурі п'єси. Частково фрагмент зберіг мову міфічного царя Афаманта, який був популярним трагічним персонажем і героєм загублених трагедій Есхіла, Софокла та Евріпіда.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті опубліковано нові християнські папіруси ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути