понеділок, 15 березня 2010 11:17

В Єгипет повернули викрадений 100 років тому саркофаг

В Єгипет повернули викрадений 100 років тому саркофаг

Із США до Єгипту повернутий древній саркофаг, конфіскований на американській митниці в 2008 році. Дерев"яна труна з яскравим розписом належала шляхетному єгиптянинові періоду 21-ї династії фараонів (1070-945 роки до нашої ери)

Митники в аеропорту Майамі вилучили саркофаг з партії вантажу, що слідувала з Іспанії, оскільки імпортер документально підтвердити свої права на предмет старожитності не зміг.

У ході розслідування було встановлено, що до Іспанії саркофаг потрапив після того, як його вкрали в Єгипті 126 років тому. Кампанію з повернення саркофага в Єгипет очолив Захі Хавасс - археолог і історик, який очолює Вищу раду зі старожитностей.

Хавасс, який активно займається поверненням єгипетських артефактів, що потрапили за кордон, в середу, 10 березня, особисто відправився до Вашингтона, щоб забрати саркофаг. Виступаючи в суботу в Каїрі, археолог оголосив, що Єгипет також забере ще ряд об"єктів, нелегально вивезених в США, які зберігаються зараз у Нью-Йорку, в тому числі дерев"яні саркофаги, кераміку і різні предмети мистецтва.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Єгипет повернули викрадений 100 років тому саркофаг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути