вівторок, 03 липня 2012 17:10

У Британії емігрантів змусять вчити історію

У Британії емігрантів змусять вчити історію
Фото: english.pp.ua

За повідомленням газети Sunday Times, міністерство внутрішніх справ Великобританії має намір змінити питання, які мігрантам задають під час іспиту на отримання британського громадянства.

Видання стверджує, що в новому тесті значно більше уваги приділено британській історії і досягненням країни. При цьому буде скорочена частина іспиту, присвячена повсякденному життю Великобританії.

Крім того, охочим отримати британське громадянство доведеться вивчити напам'ять перший куплет національного гімну країни "Боже, бережи Королеву". Однією з частин іспиту також стане твердження про те, що "Британія - це історично християнська країна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу доньку Байронові народила сестра

За повідомленням Sunday Times, міністр внутрішніх справ Тереза ??Мей вирішила відмовитися від питань про те, як отримувати соціальні допомоги й гарантувати свої права.

Натомість мігрантам доведеться вивчати життя поета Байрона, драматурга Шекспіра, полководця герцога Веллінгтона, а також інших історичних і культурних діячів.

Передбачається, що в новому виданні екзаменаційного посібника, який вийде восени, будуть міститися відомості про основні битви в історії Великобританії, а також найважливіші відкриття й винаходи.

"Ми відходимо від старих речей - таких як права людини або практична інформація, яка має мало спільного з британською культурою, - сказав виданню співробітник міністерства внутрішніх справ. - Тепер ми будемо більше говорити про обов'язки, а ще потрібне знання основ нашої історії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каддафі оголосив Вільяма Шекспіра арабським емігрантом

Дані про розширення розділу британської історії в інтерв'ю Бі-бі-сі підтвердив і офіційний представник британського міністерства внутрішніх справ.

"Приділяючи нашій культурі та історії основне місце в іспиті на отримання громадянства, ми сприяємо тому, щоб люди, які оселяються тут на постійній основі, розуміли життя в Британії і могли повною мірою інтегруватися в наше суспільство", - зазначив представник МВС Британії.

З 2005 року охочі отримати британське громадянство чи постійне місце проживання у Великобританії повинні здавати іспит під назвою "Життя у Великобританії".

Завдання тесту, на який відводять до 45 хвилин, - перевірити не лише знання фактів, але й загальний рівень володіння англійською мовою.

Зараз ви читаєте новину «У Британії емігрантів змусять вчити історію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути