вівторок, 19 листопада 2019 14:10

Створили ролик про помічника Петлюри, який став патріархом

Створили ролик про помічника Петлюри, який став патріархом
УІНП випустив чергове навчальне відео. Фото: youtube.com

Український інститут національної пам'яті підготував ролик про Патріарха Української Автокефальної Православної Церкви Мстислава (Скрипника).

"Мало хто здогадується, що в юності майбутній Патріарх Мстислав був хорунжим армії УНР, і навіть - особистим адьютантом Симона Петлюри.

Що ж змусило бойового командира прийняти чернечий постриг? Як він опинився за океаном і якою силою зумів примирити такі розрізнені частини української діаспори? І чому до нього приходив на чай Рональд Рейган? Про все це розповість відомий історик Володимир В'ятрович", - зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УІНП розповіли, звідки з'явився тризуб

Вже розповіли про листопадовий чин та історію тризубу, як українського герба. Наступні випуски "ІстФакту" будуть присвячені створенню "Щедрика", бою за Вознесенськ та кримській операції Петра Болбочана.

Український інститут національної пам'яті запускає проект "ІстФакт". Має на меті легку та доступну подачу важливих події історії часів Української революції 1917-1921-х. Проект представлено у форматі коротких відео із запитаннями та відповідями.

Зараз ви читаєте новину «Створили ролик про помічника Петлюри, який став патріархом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути