Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2018 08:20

Сім'ям загиблих в Броварській катастрофі виплатили по 5 тисяч гривень

Сім'ям загиблих в Броварській катастрофі виплатили по 5 тисяч гривень
Ракета "Точка-У" типу "земля-земля". Фото: chudniymir.ru

20 квітня 2000 року у Броварах Київської області, ракета "Точка-У" типу "земля-земля" влучила у житлову 9-поверхівку. У результаті вибуху загинули 3 особи, та ще 5 отримали поранення. Ракету запустили з полігона біля селища Гончарівське на Чернігівщині.

З Гончарівського полігону Чернігівської області близько 15:40 військові запустили ракету "Точка-У". Вона мала пролетіти 30 км, але замість цього пройшла 90 км і влучила в дев'ятиповерхівку по вул. Незалежності в центрі міста Бровари на Київщині. О 15:42 у житловій 9-поверхівці пролунав вибух. Загинули 3 особи, ще 5 отримали поранення. Міністерство оборони України визнало, що причиною трагедії стало влучання в будинок навчальної ракети класу "земля-земля". Військові експерти називають однією з можливих причин інциденту вибух газогенератора системи енергоподачі ракети, який поламався в час польоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці гетто підняли повстання проти нацистів

За данними комісії, відбувся вибух газогенератора, який розташований в хвостовому відділі і являє собою пороховий заряд (шашку). В ході цього ракета стала "некерованою і продовжила свій політ як вільно кинуте тіло під кутом до горизонту". 25 квітня жертвам дій військових виплатили по 2 тис. грн компенсації, сім'ям загиблих - по 5 тис. грн. Родини з 16 квартир переселяють до нового будинку на вулиці Грушевського. А зруйнований під'їзд за рік повністю відновлюють. У квартирах роблять ремонт і передають їх офіцерам.

4 жовтня 2001 року українська ракета 5В28 зенітного комплексу С-200В збила над Чорним морем пасажирський літак Ту-154, що летів із ізраїльської столиці Тель-Авів до російського міста Новосибірськ. Загинули 78 осіб: 51 ізраїльтянин і 27 росіян. Того дня українські військові проводили тактичні навчання у Криму. Протягом 2003-2005 років український уряд виплатив родичам загиблих $15,6 млн компенсації.

Зараз ви читаєте новину «Сім'ям загиблих в Броварській катастрофі виплатили по 5 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути