Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2018 08:22

Із зав'язаними очима та ногами - італійка встановила рекорд над Ніагарою

Із зав'язаними очима та ногами - італійка встановила рекорд над Ніагарою
Італійська циркова артистка Марія Спелтеріна переходить через Ніагарський водоспад. Фото: funamboliefari

Італійська циркова артистка Марія Спелтеріна за 11 хвилин пройшла по канату через Ніагарський водоспад. Потім рухаючись спиною вперед за 10 хвилин пройшла зворотній шлях. Такий рекорд був зафіксований серед жінок вперше - 12 липня 1876 року. Через тиждень вона повторила перехід уже із зав'язаними очима. Ще через декілька днів - зі скованими руками і ногами.

Марія народилася в цирковій родині в Італії. Виступала в Європі і Азії. Аби прославитись - ходила по канату над річками. Була безстрашною та вміла тримати рівновагу. В Росії перетнула Москву-річку та в Санкт-Петербурзі - Неву. У серпні 1872 року виступила над протокою Ла-Манш на висоті 30 метрів. У наступному році в Каталонії підкорила глядачів виставою, в якій балансувала на стільці на мотузці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажирський літак розбився через сонних пілотів

У липні 1876 року на честь 100-річчя Сполучених Штатів Америки зважується на карколомний трюк. Над водоспадом Ніагара натягують мотузку між американським та канадським берегом. Через водоспад вже проходили чоловіки-акробати. Подія збирає тисячі глядачів по обидва боки водоспаду. Натовп аплодує, жінка стає героїнею національної преси.

29 березня 1848 року через сильні морози, що скували річку Ніагара на кордоні США і Канади, більше ніж на день зупинився Ніагарський водоспад. Місцеві жителі, які звикли до шуму річки, зустріли ранок дивним, моторошним мовчанням: Ніагарський водоспад зупинився. Всі охочі могли ходити або їздити верхи на коні по руслу річки.

Зараз ви читаєте новину «Із зав'язаними очима та ногами - італійка встановила рекорд над Ніагарою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути