понеділок, 27 травня 2013 16:45

Рукописи Леннона передали до Британської бібліотеки

Автор: Фото: istpravda.ru
 

Біограф групи The Beatles Хантер Девіс передав Британській бібліотеці листи та рукописи віршів Джона Леннона.

Передачу здійснили в рамках схеми, запорвадженої урядом Великобританії, при якій приватні особи, що віддають в дар нації предмети культурного значення, звільняються від податків, повідомляє lenta.ru.

Надіслані Девісом експонати будуть виставлені в Галереї скарбів, поруч з копіями Великої хартії вольностей (Magna Carta Libertatum, The Great Charter, 1215), Євангелієм з Ліндісфарна (7-8 століття), Алмазною сутрою (868 рік) та іншими унікальними книгами й документами .

Серед переданих Девісом експонатів - листи від Леннона, написані у 1960-х, чернетка пісні "Strawberry Fields Forever", а також варіант пісні "In My Life", присвяченій Ліверпулю. Цікаво, що в ньому є викреслений рядок про Пенні-лейн, вуличку на околиці рідного для The Beatles міста, про яку вони пізніше написали пісню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під своїм першим рукописом автор романів про Тарзана поставив псевдонім "Нормальний Хлопець"

Хантер Девіс першим скористався схемою податкових пільг, введеною у березні 2013 року. При цьому, за словами 77-річного журналіста, що став першим і єдиним офіційним біографом The Beatles в 1968 році, Британська бібліотека стане ідеальним домом для його колекції, яку він не хотів би розпорошувати.

Глава бібліотеки Ролі Кітінг заявив, що він у захваті від того, що йому випала можливість прийняти від імені нації предмети, які назвав культовими. Міністр культури Великобританії Ед Вейзен сказав, що "неймовірно щедрий" дар Девіса став "заповітом філантропічної культури Сполученого Королівства".

За схемою, названою Cultural Gifts Scheme, дарувальник в Британії зменшує базу оподаткування з податку на майно в розмірі 30 відсотків від ринкової вартості переданих товариству об'єктів. Знижка діє протягом п'яти років. В абсолютному вираженні податкова знижка Девісу склала близько 320 тисяч фунтів.

Зараз ви читаєте новину «Рукописи Леннона передали до Британської бібліотеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути