неділя, 04 березня 2012 13:44

"Революції 1990-ого і 2004-ого заклали підвалини для ідеології українців"

"Революції 1990-ого і 2004-ого заклали підвалини для ідеології українців"

Революційні події в Україні 1990-го і 2004-го років об'єднали українське суспільство навколо ідей державної незалежності і будівництва демократичної правової держави з євроінтеграційною перспективою.

Про це заявив доктор історичних наук Сергій Адамович, виступаючи на Всеукраїнській  науковій конференції з міжнародною участю "Національна революція: загальноєвропейська традиція та український контекст".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" вірить, що у 2012 році станеться революція

"Радикальні зрушення події 1990 і 2004 років викликали спротив у частини населення держави, а в українських реаліях окремі політичні сили навіть намагалися використати революції для розколу суспільства по лінії Схід-Захід. І студентське голодування 1990-го, і Помаранчева революція заклали підвалини для формування об'єднавчої ідеології для країни", - наголосив науковець.

За його словами, обидві українські революційні здвиги - 1990-го і 2004-го - виробили нові консолідаційні ідеї для українського суспільства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'яни закликають донеччан почати революцію

Учений вважає, що перша революція проголосила на повний голос ідею незалежності України, яка здобула абсолютну підтримку на всеукраїнському референдумі у грудні 1991 року.

Помаранчева революція спонукала більшість українців об'єднатися навколо ідеї демократичної правової держави з євроінтеграційною перспективою.

Зараз ви читаєте новину «"Революції 1990-ого і 2004-ого заклали підвалини для ідеології українців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути