понеділок, 19 березня 2012 14:40

Реставрують найкрасивіший театр Стародавньої Греції

Центральна археологічна рада при міністерстві культури і туризму Греції дозволила реставрацію античного театру у Делосі.

Делос - один з найважливіших релігійних центрів Давньої Греції і, за міфологією, місце народження одного з найулюбленіших давньогрецьких богів, Аполлона.

Делоський театр вважають найяскравішою точкою Середземномор'я, адже він є одним з небагатьох, які були цілком побудовані з мармуру. Його будівництво почалося близько 314 року до нашої ери і тривало близько 70 років. Театр вміщував до 6500 глядачів. У 88 році до нашої ери, театр був покинутий після того, як Мітрідат пограбував острів. Сьогодні, рівно 2100 років по тому, схвалено проект реставрації пам'ятника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тринадцять старовинних ікон порепалися від холоду

Проект був представлений інженером Константіносом Зампасом. Він базується на дослідженні, проведеному Філіпом Фраззі і Жаном Моретті з французької школи археології, які почали першими розкопки в кінці 19 століття.

Завдяки очищенню і зміцненню стін, театр буде захищений від руйнівного впливу часу і відновить втрачені блиск. Фактична робота буде включати в себе відновлення, переміщення та маркування архітектурних творів з метою захисту поверхні скель.

При цьому, будуть зроблені канали для відведення дощової води з метою захистити стін театру.

Акція буде коштувати близько 1,5 мільйонів євро, повідомляє грецька преса. При цьому, використання сучасного мармуру в проекті не передбачено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шматок стіни Колізею відвалився на Різдво

Грецьке міністерство культури сподівається, що після реставрації театр відвідуватимуть тисячі туристів, які відпочиватимуть на острові.

За словами інженера Зампуса, театр може бути використана для невеликих заходів після його реставрації, вміщуватиме до 200 чоловік. В даний час театр не має свого первісного вигляду через численні руйнування. Архітектурні деталі лежать просто у густій рослинності та смітті, яке тут збиралося роками.

Зараз ви читаєте новину «Реставрують найкрасивіший театр Стародавньої Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути