Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2013 10:45

П'ять монет можуть змінити історію Австралії

П'ять мідних монет, виявлених на півночі Австралії, можуть змінити історію відкриття країни, повідомляє Daily Mail. Дослідники датували монети 900-ми роками. На думку фахівців, вони були викарбувані на території стародавнього міста Кілва в Танзанії. Сьогодні вважається, що Австралія була відкрита в 1606 році, коли голландські мореплавці вперше ступили на материк. Однак якщо монети, дійсно, потрапили в Австралію за кілька століть до цього, історію її відкриття доведеться переписувати заново.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грецькі археологи знайшли загадкове поховання

Монети були виявлені на островах Уессел, на півночі Австралії, в 1944 році солдатом Маурі Ізенбергом. Монети знаходилися під шаром піску. У 1979 році Ізенберг відправив монети в Австралійський музей, позначивши на карті місце, де він зробив знахідку. Крім згаданих п'яти мідних монет він виявив чотири інші монети, які використовувала Голландська Ост-Індська компанія в 1690-х роках.

За словами фахівців з Індіанського університету, поки рано говорити про те, яким чином монети потрапили до Австралії. Дослідники планують у липні спорядити експедицію яка, можливо, допоможе дати відповідь на це питання.

Науковцям відомо всього два випадки, коли мідні монети, викарбувані в місті Кілва, знаходили за межами африканського континенту. Вперше їх виявили в Омані на початку минулого століття, вдруге - в 1944 році Ізенбергом. За однією з версій монети могли потрапити на острів в результаті корабельної аварії.

Зараз ви читаєте новину «П'ять монет можуть змінити історію Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути