четвер, 14 березня 2013 18:58

На кенійському острові знайшли китайську монету

На кенійському острові знайшли китайську монету
Фото: zhelezyaka.com

Група вчених з Філдівского музею та Чиказького університету в Іллінойсі виявила китайську монету на кенійському острові Манда. Вік знахідки складає 600 років. За словами дослідників, відкриття дозволяє говорити про те, що китайські мореплавці налагодили торгівлю з цим регіоном задовго до того, як до цієї території дісталися європейські мандрівники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи висунули нову гіпотезу будівництва Стоунхенджа

Монета являє собою невеликий диск з міді та срібла з квадратним отвором в центрі. Як і більшість китайських монет, її носили на поясі. Вона була викарбувана імператором династії Мін Чжу Ді (Юнле), який правив з ??1403 по 1425 рік. Ім'я імператора нанесено на одну зі сторін монети. Чжу Ді відомий будівництвом знаменитого Забороненого міста і активною зовнішньою політикою. Чжу Ді спорядив експедицію під керівництвом адмірала Чжен Хе до Індії та Африки.

"Чжен Хе був в деякому роді китайським Христофором Колумбом, - говорить доктор Кушімба з Філдівського музею. - "Це чудово, що нам вдалося знайти монету, яка доводить, що він досяг узбережжя Кенії".

Зараз ви читаєте новину «На кенійському острові знайшли китайську монету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути