пʼятниця, 05 липня 2019 08:21

Проповідник взявся за алкоголіків та злочинців

Проповідник взявся за алкоголіків та злочинців
"Армію Спасіння" заснував Вільям Бут. Памятник у Лондоні. Фото: esu.com.ua

"Армію Спасіння" заснував 5 липня 1865 року англійський проповідник Вільям Бут у Лондоні. Зараз підрозділи організації, яка має армійську структуру, своїх солдатів і офіцерів, працюють у понад 100 країнах світу.

Армія Спасіння - міжнародний рух, її місія — проповідувати Євангеліє через практичну турботу та підтримку бідних та нужденних. На свої кошти утримує школи, виробничі колонії, їдальні, лікарні, різні доброчинні установи.

Вільям Бут народився в англійському графстві Ноттінгем у 1829 році. Стає віруючим методистської церкви і незабаром проповідує. Перше масове служіння для бідняків Лондона відбулося в наметі. Він проповідував алкоголікам, злочинцям та повіям жертовне християнство. Відкривав кухні, де голодних годували супом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не згоріло - знайшли серце страченого проповідника

У 1878 році Християнська місія Східного Лондона отримала назву "Армія Спасіння", Діяльність волонтерської організації поширилася на багато країн. Помер Вільям Бут у віці 83 років. На його похорон зібралися 40 тис. людей, у тому числі інкогніто сама королева Марія і близько 10 тис. солдат "Армії Спасіння".

Зараз організація налічує понад 30 тис. учасників.

Засновника англійської Реформації, архієпископа Кентерберійського Томаса Кранмера 21 березня 1556 року спалили на вогнищі як єретика.

Зараз ви читаєте новину «Проповідник взявся за алкоголіків та злочинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути