субота, 11 серпня 2018 12:19

Президент США жартома оголосив війну

Президент США жартома оголосив війну
Президент США Рональд Рейган пожартував під час традиційного суботнього радіозвернення до американців Фото: Back-in-USSR.com

Президент США Рональд Рейган жартома оголосив війну СРСР під час традиційного суботнього радіозвернення до американців 11 серпня 1984 року

Проводячи перевірку мікрофону несподівано сказав: "Мої співвітчизники американці, я радий повідомити вам сьогодні, що підписав указ про оголошення Росії поза законом на вічні часи. Бомбардування почнеться через п'ять хвилин".

Насправді мав сказати: "Мої співвітчизники американці, я радий повідомити, що сьогодні підписав указ, що дозволяє учням, що входять в релігійні групи, почати користуватися правом, якого у них не було занадто довго — свободу збиратися в державних середніх школах у позаурочні години, як це дозволено учням-учасникам інших груп".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський космічний корабель вибухнув над Атлантичним океаном

Після жарту, уряд СРСР заявив: "В Радянському Союзі з осудом ставляться до безпрецедентно ворожого випаду президента США. Подібна поведінка несумісна з високою відповідальністю, яку несуть керівники держав, насамперед тих, які володіють ядерною зброєю, за долі своїх народів, за долі людства".

30 березня 1981 року на президента США Рональда Рейгана було скоєно замах. Джон Хінклі-молодший стріляв у американського лідера і завдав йому тяжке поранення. Це сталося через 69 днів після вступу на президентську посаду.

Президент США готувався виголосити промову в готелі "Хілтон" у Вашингтоні. Він перебував за кілька хвилин їзди від Білого дому. Після виступу Рейган вийшов з під'їзду для почесних гостей і попрямував до машини. Ліворуч від президента зібралися журналісти, телевізійні оператори і роззяви. 25-річний Джон Хінклі стояв серед репортерів. Він вистрілив шість разів у президента, поранивши його в груди. Вбив трьох його супроводжуючих - прес-секретаря, охоронця і поліцейського. Поранений у ліву легеню, 70-річний Рейган був доставлений у лікарню.

Зараз ви читаєте новину «Президент США жартома оголосив війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути