Ексклюзиви
неділя, 08 березня 2020 08:20

Президент назвав країну "Імперією зла"

Президент назвав країну "Імперією зла"
Американський президент Рональд Рейган залишив посаду 1989 року по завершенню другого терміна. Фото: pbs.twimg.com

У промові перед євангелістами у Флориді американський президент Рональд Рейган 8 березня 1983-го публічно назвав СРСР "Імперією зла" і оголосив своїм головним завданням боротьбу з ними.

40-й президент США Рональд Рейган (1911-2004) закінчив середню школу в Діксоні і поступив до коледжу міста Юрека на факультет економіки і соціології. Переїхав до Лос-Анджелеса, розпочав кар'єру актора. Він виконав ролі у 77 телевізійних та художніх фільмах. Спочатку Рейган був членом Демократичної партії США, але перейшов до Республіканської. 1964 року на партійній конвенції Рональд Рейган виголосив свою знамениту промову "Час обирати". Лише з третьої спроби Рейгану вдалося виграти первинні партійні вибори і стати кандидатом у президенти від Республіканської партії на виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сухий закон – найкраще, що може бути" – італійський мафіозі

Рональд Рейган мав чітку позицію і щодо економічної політики - його підхід назвали рейганомікою і щодо міжнародних справ. На президентській посаді збирав анекдоти про СРСР. І часто розповідав їх.

"Коли вони проповідують верховенство держави, заявляють про її всемогутність над окремою людиною, прогнозують її можливе панування над усіма народами Землі, вони є центром зла в сучасному світі", - каже американський президент Рональд Рейган 8 березня 1983 року. Рейган залишив посаду 1989 року по завершенню другого терміна. Його наступником став Джордж Буш-старший.

Імперія зла - поширений літературний вислів, широко вживається в американській літературі і кінематографі з початку 1970-х. Перша літературна згадка виразу міститься в "Історії магії" Еліфас Леві. До Радянського Союзу "імперіями зла" американські публіцисти та літератори називали Римську імперію в період до прийняття християнства.

Конгрес США 17 січня 1919 року заборонив виготовлення, продаж і перевезення алкоголю у країні. Так вимагали релігійні організації. У народі заборону прозвали сухим законом.

Зараз ви читаєте новину «Президент назвав країну "Імперією зла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути