пʼятниця, 14 вересня 2012 10:31

Після перерви у 2,5 тисяч років театр Діоніса дасть першу виставу

Театр Діоніса, один з найдавніших театрів світу, побудований в 6 столітті до нашої ери, вперше за 2,5 тисячі років перерви починає свою роботу.

22 вересня на сцені стародавнього театру покажуть виставу "Монологи", поставлену композитором та піаністом Йоргосом Курепосом. Він складається з читань уривків з твору давньогрецького драматурга Есхіла "Прикутий Прометей", виконання музичних творів Яніса Ксенакіса, Вівальді і Глюка.

Як повідомляє сайт газети "Те Віма", два актори прочитають автентичний текст з трагедії Есхіла і переклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реставрують найкрасивіший театр Стародавньої Греції

Концерт організовує афінський Палац музики спільно з некомерційною організацією "Діозома", яка займається захистом пам'яток культури.

На вимогу Центральної археологічної ради число глядачів буде обмежено - не більше 500, але організатори кажуть, що почути годинний концерт зможуть і перехожі поблизу театру Діоніса. Пройти ж в археологічну зону зможуть тільки ті, кому вдасться придбати квитки.

Театр Діоніса - один з найдавніших театрів світу, він був побудований в 6 столітті до нашої ери і вміщував близько 15 тисяч глядачів. З 2009 року театр Діоніса перебуває на реставрації, завершити її планують через три роки. Причому грецька влада не планувала використовувати театр за прямим призначенням після закінчення реставрації.


Зараз ви читаєте новину «Після перерви у 2,5 тисяч років театр Діоніса дасть першу виставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути