середа, 21 січня 2015 18:23

Після ІІ світової війни Варшаву відбудовували майже з нуля - рідкісні фотографії
34

1945 рік
Фото: Фотохронограф
Сьогодні
1945 рік
Сьогодні
1945 рік

Сьогодні ми пропонуємо вам порівняти масштаби руйнування історичного центру Варшави після ІІ світової війни, а також майстерність, з якою він був відновлений.

Як відомо, після після Другої світової війни з 260-ти кам'яниць Старого міста Варшави уціліло лише 6, весь район був зруйнований на 90 відсотків. Були сумніви, чи варто відбудовувати цей район. Проте, через 4 роки після війни розпочалося впорядкування знищених будинків під спорудження нових. Старе місто відбудували, практично з нуля. Будівлі споруджували від фундаментів громадяни в рамках суботників. Перший етап відбудови Старого міста закінчився 22 липня 1953 року — був готовим Ринок і частина вулиць.

Після війни було багато зроблено, для відбудови Варшави. Місто відновило свою роль столиці, центру політичного й економічного життя. Під керівництвом архітектора та реставратора Яна Захватовича багато історичних вулиць, будинків і храмів були відновлені у їх довоєнному вигляді. 1980 року історичне Старе Місто Варшави внесли до Світової Спадщини ЮНЕСКО.

Зараз ви читаєте новину «Після ІІ світової війни Варшаву відбудовували майже з нуля - рідкісні фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути